Felhívás!

Sikeres évet zárt Mikóújfalu

Idén a fő megvalósítandók között egy vízgyűjtőtartály megépítése is szerepel Mikóújfaluban, amelyre Kovászna Megye Tanácsának segítségével már meg is szerezte a településvezetés a szükséges pénzösszeget – tudtuk meg Demeter Ferenc polgármestertől, aki rámutatott: ezúttal semmiképp sem maradhat el a település ünnepe, no meg a közösséget összekovácsoló egyéb rendezvények sora.

Demeter Ferenc elmondta, már készülnek a tervek, és remélhetőleg májusban nekifognak a kéthónapos munkának: egy méretes vízgyűjtő tartályt építenek, amely a települést 2 napra látná el tiszta ivóvízzel olyankor is, amikor zavarodás keletkezik az időjárás miatt. Továbbá két pályázat elbírálására várnak, ezeknek köszönhetően aszfaltoznának le számos utcát, illetve a polgármesteri hivatalt újítanák fel.

– Idén pályázunk az orvosi rendelő és az iskola felújítására is. Szem előtt tartjuk, hogy idén mindenképpen megszervezzük a mikóújfalusi településnapot, hiszen a sportpályán jelentős beruházások zajlottak, ezeket igenis át kell vennie a közösségnek. Úgy gondolom, nem várhatunk folyton egy újabb és újabb oltásra, hanem együtt kell éljünk a vírussal – összegzett Demeter, hangsúlyozva, hogy a településen jelenleg, hivatalosan 1 fertőzött személyt tartanak nyilván, és habár a helyi gyógyszertár forgalma megnőtt, összességében a mikóújfalusiak nem estek pánikba, együtt tudnak élni a vírussal.

Aktuális problémaként leginkább a hatalmas gázszámlákat említette, amelyek szerinte „felfoghatatlanul megugrottak” (ez a számos panasz mellett a hivatal legutóbbi gázszámláján is tetten érhető), úgy véli, mihamarabb orvosolni kell országos szinten a problémát. A tavalyi esztendőt polgármesteri mandátumának eddigi legsikeresebb évének könyvelte el, hiszen sikerült 10 pályázatot leadni, és 2 fontosabb beruházást is megvalósítottak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.