Felhívás!

Sertéspestis-gócot igazoltak Sepsikőröspatakon is

Sertéspestis-gócot igazoltak Sepsikőröspatakon is Kovászna megye

Egy második sertéspestis-gócot is igazoltak kedden a laborvizsgálatok a Kovászna megyei Sepsiköröspatakon.

A Kovászna Megyei Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság közlése szerint a hétvégén elpusztult, fülszám nélküli állatot egy helyi gazdaságban nevelték, amelyet most megfigyelés alá helyeztek.

A Kovászna megyei járványmegelőző bizottság három kilométer sugarú körben védelmi, tíz kilométeres körben megfigyelési övezetet hozott létre.

Az első sertéspestis-gócot Sepsiszentgyörgy határában, az Őrkő negyedben, pénteken fedezték fel, ahol előbb kettő, vasárnap pedig egy újabb sertéspestisvírussal fertőzött állattetemre bukkantak. A disznókat ételmaradékokkal etették, amelyek egy részét a város szemeteskukáiból gyűjtötték össze.

Hétfőn a hatóságok a mintegy 60 sertés elpusztításáról döntöttek, hogy megakadályozzák a kór terjedését.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. február 5., 10:30
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Sajnálatos módón ,de fel szeretném hívni Sepsiszentgyörgy lakosságának a figyelmét ! Lehetséges ,hogy az elkövetkezőkben megnövekedhet a bűnőzés a városban,hiszen az Örkői roma közösséget hatalmas veszteség érte a sertéspestis megjelenésével,egyik fontos élelmiszerforrásaiktól megfosztva máshol kell keressék a mindennapi betevőjüket !!!!
  Ezen már most el kell gondolkodni és orvosolni amint és ahogyan lehetséges !!!

  • User
   Dátum: 2019. február 5., 16:21
   ÉRTÉKELÉS: 7

   Szerintem nem lesz nagyobb a bűnözés.Akik loptak idáig ,azok fognak lopni ezután is.Vannak becsületesen dolgozó romák is, akik tisztesseges keresetbol elnek,ok nem fognak ezutan sem garázdálkodni.Azokkal van a baj akiknek eszük agában sincs dolgozni, segelybol, gyemekpenzbol , lopasbol elnek.Es összeséggében ez egy jelentős bevétel, főleg ha nem kell fűtést, villanyt, vizet, szemetet stb fizetni.

 • User
  Dátum: 2019. február 5., 21:42
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Gyerekek.Itt a pestis a nyakunkon es ti most is azt irigylitek,hogy egyesek segelyen elnek?! Hidd el nekem baratom,hogy ezen a segelyen amit romania ad a munkanelkulieknek, te nem szeretnel ilyenen elni. Ami pedig a bunozest illeti,egyetertek az elozo kommentelovel.Aki eddig bunozott,az ezutan is fog,aki pedig rendes ember volt,az ezutan is az lessz. Nem partolni akarom,sem a ciganyokat,sem a munkanelkulieket,sem a segelyen eloket de egyes beiroktol egyebet nem lehet hallani,csak azt,hogy a legszegenyebb,legelesettebb embereket tamadjak. Az ilyeneknek meg sem fer a fejeben,hogy holnap,vagy valamikor a kozeljovoben,belole is valhat segelyre szorulo vagy eppen menekulo. Mert senki nem tudja,hogy mit tartogat a jovo a szamara.Meg lattam es ismertem olyan embert,aki egyetlen nap alatt mindenet elveszitette. Es arra is gondoljatok,fokeppen a mai vilagban,hogy lehet a kozeljovoben egy termeszeti csapas,mely milliok eletet fogja tonkretenni es gyokerestol megvaltoztatni,vagy jarvany,vagy haboru.Isten orizzen mindenkit ezektol,de azert en ugy latom,hogy egyesek nagyon megerdemelnek!