Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgy központjában muszáj fotózkodni

Sepsiszentgyörgy központjában muszáj fotózkodni Kovászna megye

Sok minden befolyásolja egy város vonzerejét: épületei, azok összhangja, a harmonikus utcakép, a tisztaság, a zöldövezetek száma, minősége, nem utolsósorban gazdasága, programkínálata – azonban a mindennapok kisebb-nagyobb örömei alapvetően határozzák meg közérzetünket. Ilyen kis örömöt jelent a sepsiszentgyörgyi központban sétálóknak, ha gyönyörködhetnek a főtéri #SEPSI feliratban, vagy egy egyedi, hangulatos fotókeretben örökíthetik meg magukat és családtagjaikat.

Magunkat is szebbnek látjuk egy szép keretben (Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook)

Mióta Sepsiszentgyörgy főtere teljes arculatváltozáson esett át, a városlakók gyakorta választják a nyári kimenők helyszínéül, hiszen a tágas tér, a kávézók, a szökőkutak, a park lombos fái, a sok virág ehhez jó keretet adnak. Ám ezt még lehetett fokozni, 2020 márciusától a #SEPSI felirat egyedi színfoltja lett a központnak és teret adott sok helyi grafikus, díszlettervező, dizájner, művész kreativitásának, mivel ők dekorálják újra azt az évszakok változásai szerint vagy a nagyobb eseményekhez igazodva. Ahogy ezt már régen megfogalmazták, „varietas delectat”, azaz „a változatosság üdít”. Idővel talán már egy-egy alkotó stílusa is egyből azonosítható lesz a városlakók számára. A gyerekek is szívesen másszák meg az óriásbetűket, így a hangulatos háttérrel sok jó fotó születik a csemetékről, a turisták, vendégek pedig jó pillanatokat idézhetnek fel a szép képek láttán. Ezer színes virág burjánzik, madarak, bogarak - és gyerekek - bújnak meg a feliraton (Fotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook)

Hasonló módon az időnként kihelyezett fotókeretek is nagyon népszerűek lettek. Az Ezek szintén alkalmazkodnak az évszakokhoz, ünnepekhez, és a helyi virágkötők keze munkáját dicsérik. Gyakorta ők jelentkeznek a dekoratőri feladatra, máskor a városimázs iroda kéri fel őket: egy-egy ilyen fotókeret kihelyezésének költségvetése 3000- 6000 lej. Ez azonban részletkérdés azoknak, akik a fotókeretbe állva egy percig átélik a vízparti nyaralás vagy az utazások illúzióját, télen pedig megérintik őket az angyalszárnyak.

 

 

Címlapfotó: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások