Felhívás!

Senkit nem bírságoltak

A Kovászna megyei sürgősségi kórház statisztikája szerint jelentősen megugrott a kéz- és lábtörések száma, így arra voltunk kíváncsiak, az elmúlt hónapokban a megyeszékhelyen hány bírságot róttak ki a jeges járdák miatt.

A megyei sürgősségi kórház statisztikai adatai szerint 2016 de­cemberében, az első havazások után a kéz- és lábtörések, zúzódások száma 182 esettel nőtt az előző hónaphoz képest. Ezzel kapcsolatosan András-Nagy Róbert kórházmenedzser lapunknak kifejtette, nem tartják nyilván, hogy melyik beteg sérült meg a csúszós járdák miatt, így túlzás lenne azt állítani, hogy közel kétszáz áldozata van a jelenségnek, ám elismerte, hogy a havazások után mindig látványosan megugrik ezek száma.
Máthé László, a Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője elmondta, a Tega-rendészek felszámolása óta a helyi rendőrség feladatköre eljárni ez ügyben.
– A közrendészeinknek nem volt joguk bírságolni, ezért a lakosság nem vette őket komolyan. Ebben az időszakban hozzánk nem érkezett jeges járdák miatti sérülésekkel kapcsolatos panasz. A megyeszékhelyen több mint 80 ezer négyzetméteren pucoljuk a járdákat. Legutóbb a Csíki utcából érkezett panasz, jelzés a média részéről, ám ott például nincs egyetlen­egy szerződésünk sem erre a szolgáltatásra – összegzett Máthé.
Hadnagy István, a helyi rendőrség vezetője kifejtette, pénzbírságot nem szabtak ki, csupán figyelmeztették a hanyag tulajdonosokat, ami viszont hatásosnak bizonyult. Az egyenruhásokhoz se fordult senki sérülésekre panaszkodva. A legtöbb fejtörést a lakatlan házak okozzák, a hozzájuk tartozó járdaszakaszok takarításának elmulasztását ugyanis nincs, akin számon kérni. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.