Felhívás!

Röviden

Halálos baleset az erdőben
Április 11-én, szerdán halálos munkabaleset történt Háromszéken. Tolvaj-Marin Nicoletától, a megyei rendőrség szóvivőjétől megtudtuk, hogy a Kommandótól körülbelül 30 kilométerre levő erdőben, egy fakitermelés során préselt oda egy 31 éves férfit egy rönkfa.
– Munkaidőben történt a tragédia, minden jel arra mutat, hogy munkabaleset történt, ám csupán a vizsgálatok lezárása után jelenthetjük ki ezt hivatalosan. A fiatalember kivágott egy 70–80 centiméteres átmérőjű fát, a rönköt otthagyta az oldalban, és elindult, hogy egy másik fát is levágjon. Gondolom, hogy mehetett a láncfűrész, ezért nem hallotta, hogy föntről elindult a méretes rönk, amely egy fának nyomva halára préselte az áldozatot. Idén ez az első feltételezett halálos munkabaleset megyénkben – avatott be a részletekbe Ördög Lajos, a megyei munkafelügyelőség vezetője, akitől megtudtuk, hogy a temetés után kezdik meg az ügy kivizsgálását. 

Fontos a román–magyar párbeszéd
A Magyar Polgári Párt háromszéki képviselője és a Székely Nemzeti Tanács megbízottjai közös kiértékelőt tartottak a székelyföldi autonómiastatútum parlamenti fogadtatásáról. Kulcsár-Terza József megköszönte az összesereglett munkatársak önzetlen szervezői munkáját és szakmai támogatását, majd a statútumtervezet benyújtásának pozitív hozadékait ecsetelte. Mint mondotta, 28 év után először tárgyalta érdemben a román parlament a székelyföldi magyarok területi autonómiáját, igaz, a képviselőház elutasító szavazata jól jelzi, hogy még rengeteget kell tenni a román politikum és társadalom megfelelő tájékoztatása érdekében. A politikus szerint a bizottsági vitákon kíváncsiság és nyitottság volt tapasztalható a román képviselők részéről, ez a hozzáállás azonban a plénum előtt gyorsan szertefoszlott a pártfegyelem és a politikai érdekek hatására. Az ellenzék részéről a liberálisok és Băsescu volt köztársasági elnök pártja által hangoztatott érvek leginkább arról tanúskodtak, hogy el sem olvasták a tervezetet. Ennek ellenére, vagy éppen ezért tovább folytatják a munkát, az SZNT képviseletében jelen levők megerősítették, élni kívánnak a demokratikus politizálás és tájékoztatás minden eszközével annak érdekében, hogy eloszlassák a román társadalomban élő tévképzeteket a területi autonómiával kapcsolatban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. április 16., 10:25
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Roviden: A Szekely Hirmondo olvasoinak ismet ajanlok egy jo dokumentumfilmet,melynek cime: HITLER HABORUJA?-Amit Guido Knopp elhallgat. A dokumentumfilmet magyar felirattal a Youtube-on lehet megtekinteni.Ismet egy tortenelmi dokumentumfilm ,mely maskeppen mutatja be a tortenelmet mint ahogyan azt az iskolakban tanitjak.Jo szorakozast a filmhez !

 • User
  Dátum: 2018. április 16., 19:17
  ÉRTÉKELÉS: -6

  nojj mar ki ebbol a beragadott baromsagbol, miert kell mindig a 2. vilaghaborut es hitlert osztani. 2018-ba vagyunk, ne azt keresd youtubon, hogy mi volt akkor, hanem azt, hogy mit tehetsz most. a vilag mas pontjan ebbe a percbe mikozbe ezt olvasod pl. olyan mesterseges inteligenciat irnak, ami lassan okosabb mint az ember, te meg itt osztod azt ami 70+ éve történt. És akkor zogoktok, hogy nem haladtok sehova. Mond meg oszinten az az ember, aki az uton haladva, folyamatosan hatra fele es nem elore nez, meddig jut el? nevetseges….

 • User
  Dátum: 2018. április 16., 21:52
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ha a múltat nem ismered, ne gondold, hogy a jövő annyira fényes lehet. Ismerni kell a múlt hibáit, hogy ne kövessük el újra, és ismerni a múltbéli jó dolgokat is, hogy ne kelljen újra nagy erőfeszítések árán újra kitalálni. Okos ember más kárán tanul. 70+ éve találták fel az inzulint is, mégse mondhatod annak kapcsán, hogy haszontalan. A mesterséges intelligencia szép dolog, de azért a természetesre is nagy szükség lenne, mint látom. Ha pedig előre haladsz, jó ha van nálad visszapillantó tükör. Ha másért nem, akkor azért, hogy te is tudd, honnan indultál. Most nem mondanám ki, mert nagyon vulgáris lenne!

 • User
  Dátum: 2018. április 16., 23:04
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Milyen baromsagbol?! Alltam en az utadba?! Mondtam en neked,hogy visszafele haladjal?! Megallitottalak a terveidben azzal,hogy ajanlottam egy filmet?! Ami pedig az elorehaladott inteligenciat illeti (robotok meg egyeb baromsagok) majd meglasd hova juttatjak az emberiseget.Es attol.hogy valakit erdekel a tortenelem,az nem azt jelenti,hogy hatrafele halad.