Felhívás!

Röviden

Felborult autójával

Súlyos baleset történt hétfőn kevéssel 18 óra előtt Kézdivásárhely és Csernáton között. A rendőrség adati szerint a Kézdivásárhely felől Csernáton irányába tartó autóvezető elvesztette uralmát az autó fölött, és lecsúszott az úttestről, ahol felborult. Az 50 éves sofőrt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, az autó totálkáros lett.

Támogatás a kórháznak

A Dr. Benedek Géza Szívkórház alegységeként működő kovásznai városi kórház (Holland kórház) 110 ezer lejes támogatást kapott orvosi műszerek beszerzésére a Pro Holland Kórház Egyesülettől – jelentették be tegnap a helyi önkormányzat képviselői. Az egyesületet két évvel ezelőtt hozta létre Kovászna és a környező falvak helyi tanácsa azzal a céllal, hogy támogassa a városi kórház működését, amelyet egy holland szervezet segítségével építettek.

Gyerő József kovásznai polgármester elmondta: a kórház szolgáltatásait igénybe vevő falvak a lakosság számarányának megfelelően tagsági díjat fizetnek az egyesületbe. Tavaly 110 ezer lej gyűlt az egyesület számlájára, amelyet most, a kórház vezetőségének döntése értelmében, laborfelszerelésre, a szülészeti, bőrgyógyászati, fizikoterápiai, gyermekgyógyászati osztály, valamint a sürgősségi rendelő modernizálására fordítanak.

 Lehet még jelentkezni!

Erdővidéken is lehet még jelentkezni a március 10-i marosvásárhelyi Székely Szabadság Napjára induló autóbuszokra. Az érdekeltek ezt megtehetik Román Attilánál (MPP) a 0741 090 737-es telefonon, de személyesen is még ma délelőtt a baróti OTP Bank feletti MPP-irodában, avagy az EMNT irodájában (a garzonok alatt) Imre Andreánál, illetve a 0267 377 790-es vagy a 0756 429 578-as telefonszámokon. Határidő: ma (EMNT), illetve csütörtök (MPP).

Tűz Szentgyörgyön

„Hétfőről keddre virradóra egy raktárnak használt építmény borult lángokba Sepsiszentgyörgyön. A helyszínre két tűzoltóautó, illetve egy SMURD-mentő sietett. A lángokat valószínűleg rövidzárlat okozta, a tűzvészben pedig odaveszett a létesítmény fából készült tetőszerkezete körülbelül száz négyzetméteren, illetve más, az épületben tárolt javak is tönkrementek” – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője.

 

Házkutatásokat tartottak

Tegnap 23 megyében tartottak házkutatásokat az argeşi gazdasági rendőrök irányításával. Háromszéken összesen nyolc helyszínen vizsgálódtak, 18 helyi egyenruhás segítéségével az illetékesek – számolt be Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője. Az argeşi rendőrség közleménye szerint adócsalással vádolt személyek lakásain, vállalkozások székhelyein tartottak ellenőrzést, mert felmerült annak gyanúja, hogy egyes autóalkatrész-kereskedők 2015 óta feketéznek.

 

Interneten vett traktort

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 57 éves, berecki férfi hétfőn fordult hozzájuk panaszával. Elmondása szerint tavaly decemberben vette fel a kapcsolatot egy nagy-britanniai céggel, amely traktorokat hirdetett eladásra az interneten. A berecki férfi a cégtől szerződést és egy díjbekérő (pro forma) számlát is kapott. A szerződésben az állt, hogy először a megadott bankszámlára át kell utalnia a traktor árát, majd 10 napon belül megkapja a járművet. A férfi azonban mindmáig nem kapott semmit az elküldött összegért. A rendőrség büntetőjogi kivizsgálást indított csalás miatt. A becsült kár 6600 euró.

 

Felakasztotta magát

Március 2-án értesítették a szentkatolnai rendőröket, hogy egy helyi lakás udvarán holtan találtak egy férfira. „A helyszíni vizsgálatok során azonosították az áldozatot, egy 67 éves férfit, akinek a holttestén nem találtak erőszakra utaló nyomokat: öngyilkosságot követett el. A tragédia körülményeinek tisztázása végett nyomozás indult” – nyilatkozta Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. március 7., 9:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Traktort, autót stb venni látatlanban?! Nézze meg, ha tetszik vegye meg! Ha nincs portéka ne fizessen, sokan azt gondolják, h kint csak úgy hányódnak a jó gépek, fenéket! Ha napokig hányódik az ember autók után elmegy a kedve! A kereskedések tele vannak mocskos, bűdös autókkal,2-3 évente műszakizás előtt meghekkelt km rel, h olcsóbb legyen az autó költsége!

  • User
   Dátum: 2018. március 7., 13:04
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Amibe belefutott egy ismert, régóta használt csalás: autó (de lehet más is) olcsón meghirdetve, az illető azt mondja, hogy más országban van, ott nem tudja használni, stb. stb. el kell adja olcsón, elküldi egy szállítóvállalattal, de kell előleget letenni, amit mondjuk saját nevedre küldöd, neki csak egy másolatot mutatsz a bizonylatról, hogy elküldted. Vagy egy közvetítő cég nevére küldöd a pénzt. Mindegy, a lényeg, hogy a bizonylaton szereplő kód segítségével bárki, bárhol fel tudja venni a pénzt, még ha nem is az ő nevére szól.
   Soha nem szabad ilyen üzletbe belemenni!

   Amúgy létezik egy másik változat is, amikor te hirdetsz valamit, és arra jelentkezik valaki mondjuk Angliából és kéri, hogy küld el a terméket mondjuk Nigériába az unokatestvérének és ő kifizeti neked. Ennek a lényege, hogy egy idő után azt mondja, a pénz akkor jut el hozzád, ha a postán feladod és megkapod a regisztrációs kódot. Vagyis elküldöd fizetés előtt… Más változata, hogy azt mondja többet küldött, mert (valami kifogás) és küld vissza egy részét. Ha megteszed, akkor pénzt is buksz és terméket is.

   Nem a netes vásárlással van baj, hanem a véletlenszerű pénzküldésnek idegeneknek. Sajnálom az illetőt, remélem mások tanulnak az esetből. A pénz pedig nagy eséllyel itt van Romániában, vagy ha nem, akkor Nigériában.