Felhívás!

RÖVIDEN

Ingyenes meghallgatás

Ma 10 órától a Kovászna megyei prefektúra épületében meghallgatást tart a nép ügyvédje, Cătălina Dinu brassói területi szakértő fogadja az érdeklődőket. Az ombudsmanhoz magyarul is lehet fordulni, a szolgáltatás ingyenes. 

Figyelmeztetés

Ma délelőtt 10 és 11 óra között Kovászna megye lakói helyenként sziréna-, illetve riasztó jelzéseket fognak hallani, továbbá hangosbemondókat is tesztelnek, tudtuk meg a katasztrófavédelmisek közleményéből. A Mihai Viteazul megyei készenléti felügyelőség azt tanácsolja a lakosságnak, őrizze meg a nyugalmát, szerezzenek információkat a munkahelyeken arról, hová kell menniük sürgősségi esetekben, illetve figyeljék a rádiók, tévéadók erre vonatkozó közleményeit. 

Kitüntetett önkéntes

Díszoklevéllel honorálta Ráduly Erika munkáját tegnap, az önkéntesség nemzetközi napján a Kovászna megyei Mihai Viteazul készenléti felügyelőség. Közleményükben kiemelték, hogy önkéntes programjukban 2014 óta több személy is szerepet vállalt, és közülük is kiemelkedett Ráduly Erika, aki részt vett októberben a Habitat for Humanity által szervezett BIG BUILD 2017 akcióban, melynek során 36 házat húztak fel öt nap leforgása alatt. 

Bevásárlási tanácsok

Az ünnepek idején hajlamosak vagyunk megrohamozni az áruházakat, ezért a rendőrség néhány jó tanáccsal próbál segíteni a lakosságon. Például leparkolt autókban nem szabad jól látható helyen mobiltelefont, táskát hagyni, az autókat pedig gondosan le kell zárni. Vásárlás közben vigyázzunk a táskára, pénztárcára, ezeket ne tegyük le polcra, pultra. Annyi pénzt tartsunk magunknál, amennyire előreláthatólag szükségünk lesz. A pénztárcákat, mobiltelefonokat jól zárható táskában, cipzáras vagy belső zsebben vigyük, s a bankkártyák mellett ne tartsunk PIN-kódot. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.