Felhívás!

Röviden

Fizessen a turista

Háromszéken is be kellene vezetni az idegenforgalmi illetéket, amit a turisták minden itt töltött éjszakára befizetnek a települések kasszájába, szorgalmazta Édler András. A kereskedelmi kamara elnöke szerint, ha csak 1 lejes illetéket vetettek volna ki tavaly 520 ezer lej gyűlt volna össze, amit Háromszék turizmusának népszerűsítésére lehetett volna költeni. Jelenleg csak Kovászna városban létezik az 1 lej/éjszaka idegenforgalmi illeték. László Endre, a turisztikai irodákat tömörítő egyesület regionális alelnöke szerint az illeték bevezetéséről tárgyaltak a sepsiszentgyörgyi tanács gazdasági bizottságában is, de az volt a kifogás, hogy egy ilyen adót nehéz begyűjteni, és nem éri meg egy alkalmazottat ezért foglalkoztatni, plusz adóval terhelni a vállalkozókat. A szakember szerint ez nem plusz teher, hiszen a turista fizeti be a szálláshelyen, amely negyedévenként továbbítja a települések kasszájába. A megyei tanács alelnöke, Grüman Róbert szerint tavaly a megyei tanács 600 ezer lejt, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat 200 ezer lejt tett bele a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesületbe, amiből a térséget népszerűsítették, ezt az összeget részben fedezné az idegenforgalmi illeték bevezetése.

Majdnem 50 millió

A 27 éves, illyefalvi származású Ardelean János, aki jelenleg Budapesten él és ottani barátja, Aranyi Károly a TV2 január 30-i 50 milliós játszmájában az utolsó kérdésig jutott el, ám ott rossz megérzésre hallgatva elbukták a játékot, és így azt a 2 millió forintot is, amely addig megmaradt a tétekből. A nevezetes kérdés, amellyel Majka, a műsorvezető kifogott a fiatalembereken: Hányas számot viselt a touloni fogságban Jean Valjean Victor Hugo Nyomorultak című regényében. Mindenképpen gratulálunk az élő adásig eljutó játékosoknak!

 

Csalóka az út

Hétfőn kora reggel Kálnok és Kőröspatak köztött egy 37 éves nő által vezetett autó csúszott meg a nedves úton, és ütközött egy szembejövő, szabályosan közlekedő személygépkocsival. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indult eljárás, mert utasa, egy 63 éves asszony könnyebben sérült.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.