A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Lelkészükre emlékeztek
Vasárnap a reformáció 500. évfordulójának emlékünnepét tartották a kézdimartonfalvi református templomban Megyaszai László Attila zenetanár szervezésével, aminek keretében megemlékeztek Megyaszai László Jenő, idén elhunyt helyi lelkipásztorról is. Igét hirdetett Papp Zsolt beszolgáló lelkész, a gyerekek verses–zenés műsort adtak elő. Ezt követően vetített képes bemutatón idézték fel az elhunyt lelkész közel 20 éves munkásságát. A rendezvény a gyülekezeti teremben megtartott szeretetvendégséggel ért véget. 

Méhészkonferencia lesz
November 23-án 10 órától a Romániai Méhészegyesület Maros megyei fiókja országos méhészkonferenciát szervez a marosvásárhelyi Traian Săvulescu Mezőgazdasági Iskola dísztermében. Részvételi szándékukat november 15-ig jelezzék a 0740.435.788-as vagy a 0265.267.278-as telefonszámon, illetve az apicolms@yahoo.com e-mail-címen. 

Részegek furikáznak
Több forgalmi vétség esetében is eljártak a háromszéki rendőrök a hétvégén. Vargyason egy 28 éves ittas férfit értek tetten a kormány mögött, a szonda 0,79 %-os alkoholszintet mutatott. Bodzafordulón szintén gyanúsan haladó jármű tűnt fel a rendőröknek, egy 20 éves fiatal 0,44 %-os alkoholos befolyásoltság alatt írta le a szokatlan pályát. Gelencén szombatról vasárnapra egy 21 éves ittas sofőr (0,90 mg/l) egy ház kerítésének ütközött. Ugyanazon az éjszakán, Kézdivásárhelyen hívták ki a rendőröket egy megrongálódott autóhoz. Rövid időn belül megtalálták a másik autót is, amely megüttette emezt. 39 éves sofőrjének nem volt jogosítványa, de a vérében annál több alkohol, a szonda 1,04-et mutatott. Egy másik 31 éves fiatalember magyarországi jogosítványt mutatott fel az ellenőrzéskor, ám arról kiderült, hogy hamisított. Mindannyian bűnügyi dosszié birtokosai lettek. 

Sebességmérés
Ma a 11C országúton Torján, Bükszádon és Kézdivásárhelyen, a 11-es országúton Nyujtódon, Lemhényben, Bereckben, Ojtozban és Szentivánlaborfalván, a 12-es országúton Szotyorban, Málnáson, Mikóújfaluban, Kilyénben és Bükszádon, valamint Sepsiszentgyörgyön, Szitabodzán és Zabratón radaroznak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.