Felhívás!

Röviden

Felkészülés a télre
Több település költségvetését kiegészítette októberi soros ülésén a megyei tanács, hogy felkészülhessenek a téli hóeltakarításra, és plusz pénzt utaltak a hegyimentő szolgálatnak is. Kovászna város önkormányzata 150 ezer lejt kap a Kovászna–Kommandó közötti út, Kommandó önkormányzata 25 ezer lejt a településen található utak, Zágon önkormányzata pedig 100 ezer lejt a Papolc–Kommandó közötti út hótalanítási munkálataira. A költségvetés kiigazításánál a tanácsosok jóváhagytak 72 ezer lej kiegészítést a hegyimentő szolgálatnak, ahol új embereket alkalmaznak. 

Balesetek hétvégéje
Vasárnap Oltszem közelében az országúton egy Szentgyörgy felé tartó, 37 éves nő által vezetett személygépkocsi borult fel, mert nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett. A sofőr komolyabb sérülések nélkül megúszta a balesetet. Ugyanaznap Bereck közelében történt hasonló okból baleset, egy 18 éves fiatal kicsúszott egy kanyarban, és az ellenkező sávba áttérve karambolozott a szembejövő járművel. Az ütközés következtében a szabályosan közlekedő jármű 23 éves női vezetője szenvedett könnyebb sérüléseket. A hétvége baleseti mérlege: 6 közúti esemény, 1 súlyos, 6 könnyebb sérült. A sürgősségi hívószámon ezenkívül még 6, csupán anyagi kárral járó balesetet is jelentettek. 

Riadó, de nem kell megriadni
Szerdán 10 és 11 óra között megszólalnak Kovászna megye szirénái, ugyanis a sürgősségi felügyelőség folyamatosan ellenőrzi az állapotukat. A lakosság különféle riasztó hangjelzéseket fog hallani, többek között szövegeseket is, de mindegyiknél jelzik, hogy ez „gyakorlat”. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy őrizze meg nyugalmát, kövesse az utasításokat, és mindenki tájékoztassa ismerőseit a készülő gyakorlatról, amelyet minden hónap első szerdáján megismételnek. 

Sebességmérés
Ma a 11C országúton Kézdivásárhelyen és Torján, a 11-es országúton Uzonban, Maksán, Csernátonban, Bereckben és Nyujtódon, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Bükszádon és Szotyorban folyik sebességmérés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.