Felhívás!

RÖVIDEN

Kerékpáros sérült balesetben

Kedden késő délután egy szitabodzai, 60 éves férfi figyelmetlenül kanyarodott biciklijével balra, és elsodorta egy arra haladó személygépkocsi. A sofőr nem volt ittas, eljárás indul ellene gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt. 

Akcióban a biztonságért

Kedden a bodzafordulói egyenruhások megelőző jellegű bevetésen voltak a közbiztonság erősítése, az illegális kereskedelem visszaszorítása érdekében. 7 kereskedelmi egységet ellenőriztek, 4 kihágási jegyzőkönyv készült, kiróttak 1290 lejnyi bírságot. 

Traffipax

Ma a 131-es megyei úton Baróton, Nagyajtán és Bibarcfalván, a 11-es országúton Nyujtódon, Lemhényben, Bereckben, Ojtozban és Csernátonban, a 12-es országúton Kilyénben, Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Sepsibükszádon, valamint Sepsiszentgyörgyön és Illyefalván folyik sebességmérés. 

Kovászna megye az élvonalban

A nyári hónapokban is folytatódott a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD Kovászna) környezettudatosságot ösztönző kampánya, augusztus végéig közel 90 tonna szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható hulladék gyűlt össze. A kampányba Háromszék először kapcsolódott be, a megyéből tíz település iskolái neveztek be. A kovásznai, bodzafordulói, nagyajtai, bardoci, mikóújfalusi, bodoki, rétyi, esztelneki, berecki, maksai tanulók, vezető tanáraik, az ott élő lakosok, valamint a megyében működő négy hulladékgazdálkodási vállalat (Tega Rt., GospCom Kft., Gostranscom Kft., IBSV Bodzaforduló) erőfeszítéseinek köszönhetően a megye az elsők között van a programban.  A kampányban résztvevő települések közül a műanyag, petpalack, papír, karton és fémhulladék gyűjtésében Kovászna, míg az üveggyűjtésben Réty vezet, de elismerés illet minden résztvevő települést, mert mindannyian bebizonyították, hogy odafigyeléssel a szelektív gyűjtés is rutinná válhat. Az ECOATITUDUNE kampány október 31-ig tart. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.