Felhívás!

Röviden

Háromszéki vállalkozók, figyelem!
Több vállalkozó számára jelentett érvágást a pénzügyminisztérium rendelete, amely miatt a részmunkaidős alkalmazottak után az országos minimálbérre számítják a társadalombiztosítási illetékeket és egyéb járulékokat. A háromszéki kereskedelmi és iparkamara megbeszélésre hívja azon vállalkozókat, akiket hátrányosan érintett a rendelkezés, illetve az eddigi tapasztalatok alapján fel szeretnék térképezni a visszás helyzeteket. Ma 14 órára a kereskedelmi kamara sepsiszentgyörgyi, Olt utca 17-es szám alatti székhelyére várják a vállalkozókat, hogy az illetékesek felé közösen fogalmazzanak meg olyan ajánlásokat, amelyek segíthetnek a törvényt összhangba hozni a hétköznapi gyakorlattal. 

Részeg tini sofőr
Pénteken a baróti rendőröket arról tájékoztatták a városi kórház orvosai, hogy egy 15 éves fiatal vállfájásának okául egy közúti balesetet hozott fel. Kiderült, előző éjszaka egy 17 éves bardoci sráccal kocsikázott, aki alkoholfogyasztás után, jogosítvány nélkül vezette közúton a járművet. Az ideiglenes rendszámú gépkocsi forgalmi engedélyének érvényessége még júniusban lejárt. Székelyszáldobos területén az autó a túl nagy sebesség miatt kicsúszott a kavicsos útról, fának ütközött, a sofőr és két utasa szép csendben hazamentek otthonaikba. A 15 éves beteget vállficammal szállították szakorvosi ellátásra a szentgyörgyi kórházba, a többszörösen is törvényt sértő kiskorú sofőr ellen bűnügyi eljárás indult. 

Önbíráskodóval bántak el
Szintén pénteken jeleztek egy szokatlan esetet a baróti rendőröknek. Miklósváron, az Új utcán egy férfi lovasszekerét keresztben kikötötte az útszéli oszlopokhoz a megyei úton, hogy megakadályozza két fával rakott jármű továbbhaladását. A 38 éves helybelinek a helyi közbirtokossággal volt vitás ügye, azt akarta sajátos módszerrel rendezni. A rendőrök érkezésekor a közelben poharazott egy kocsma teraszán, és felszólításra sem szabadította fel az utat, szidalmakkal és agresszivitással válaszolt, ezért könnygázspray-jel lefújták, és megbilincselve szállították a baróti rendőrségre. 2000 lejre büntették, de a forgalom akadályozásáért bűnügyi vizsgálat is folyik ellene. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.