A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Röviden

Nem mindenki akar főnök lenni…
Az igazgatói választások egy éven belüli második kiadásának lezárultával még mindig maradt 24 vezetőségi állás a megye iskoláiban. A minisztériumtól kapott módszertan szerint tegnap lezajlott azoknak a jelentkezőknek a meghallgatása, akik – bár nem versenyeztek – önkéntesen vállalták egy-egy intézmény ideiglenes vezetését, amelyhez az egy évre szóló menedzseri tervet is fel kellett mutatniuk. Mind a hat tegnapi pályázó teljesítette a kinevezéshez szükséges feltételeket, de még mindig keresi a tanfelügyelőség a megmaradt 10 igazgatói és 7 aligazgatói állás betöltőjét. Ehhez az iskoláktól kértek javaslatokat, amennyiben lehet, az országos menedzseri testületi tagságot bíró pedagógust, ha ilyen nincs, akkor bárkit, akit ajánlanak a vezetőtanácsi kollégák, ki lehet nevezni, természetesen, ha vállalja a tisztséget. Ha ilyen személy nem kerülne, akkor akár más iskolában tanító pedagógus is megbízható egy intézmény vezetésével. A folyamatra ma kell pontot tennie a megyei tanfelügyelőségnek. 

Sebességmérés
Ma a 121-es megyei úton Zabolán és Szentkatolnán, a 11-es országúton Kökösben, Maksán, Nyujtódon, Bereckben és Ojtozban, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban, Kilyénben és Bükszádon, valamint Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességmérés. 

Minek a jogsi?
Hétfőn a kovásznai forgalmi rendőrök Zágon területén állítottak meg ellenőrzésre egy 36 éves sofőr által vezetett autót. A férfi­ról kiderült, nem ren­del­ke­zik jogosítvánnyal sem­mi­lyen kategóriájú járműről, rá­adásul szeszszagú leheletével is felhívta magára a figyelmet. A szonda 0,123 mg/l alkoholt mutatott ki nála. Ugyanaznap Sepsiszentgyörgyön is kihív­ták a rendőröket egy koc­ca­nás­hoz. Egy 37 éves férfi to­la­tás közben koccant neki egy sza­bályosan leparkolt gép­ko­csinak, az illető sofőrnek sem volt hajtási engedélye. Mindkettőjük ellen eljárás indult jogosítvány nélküli vezetésért. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.