Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Az érettségizők negyede fellebbezett

Az 1245 háromszéki végzős 311 óvást nyújtottak be szerda délután az eredményhirdetések után, közölte Kiss Imre főtanfelügyelő: ahogy az várható volt, románból a legtöbbet, 141-et, magyarból 44-et, történelemből 25-öt, matekből 27-et, a választott tantárgyakból összesen 74-et, ezeket Csíkszeredában nézik át újra. A Fehér megyeiek (több mint 2600 érettségiző), akiknek a dolgozatait Szentgyörgyön javították, ezzel szemben 714 fellebbezést nyújtottak be. A végleges eredményeket július 10-én teszik közzé. 

Közel 400 kérdőjel

Az 1961, év elején nyolcadikot kezdő diák közül, akikre a beiskolázási tervet is szabták, 1488-an vizsgáztak év végén a kis­érettségin, de rajtuk kívül még több száznak kérdéses az iskolai státusa. 359 diákból 17-nek a sorsa eldőlt, ők maradnak a 7 osztályos végzettséggel, mert életkoruk miatt (már betöltötték a 18-at) nem írathatók vissza, esetleg csökkentett látogatású tagozaton fejezhetik be az iskolát. 83-an lezáratlanok a sok, évközbeni hiányzás miatt, nekik majd lesz lehetőségük levizsgázni, de a tapasztalat szerint 95%-uk nem él vele. 225-en maradtak pótvizsgára, 34-en pedig évismétlőre.

 

Egyelőre marad a program a honosítási irodában

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) csökkentette a munkanormát a szervezet kovásznai, „Demokrácia Központként” ismert irodájában – vélhetőleg ez áll annak hátterében, hogy felmondott Deák Kinga, az iroda vezetője. Az iroda programja egyelőre változatlan marad, a munkatársakat Sepsiszentgyörgyről és Kézdivásárhelyről pótolják – mondta el érdeklődésünkre Kolcza István. Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei igazgatója szerint Deák, aki a párt kovásznai polgármesterjelöltje volt, „nem indokolta meg különösképpen” azt, hogy egyúttal miért lépett ki az EMNP-ből is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.