Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Takarítás a szentgyörgyi köztemetőben

A TEGA Rt. november 14-én, hétfőn kezdi el a sepsiszentgyörgyi köztemető takarítását: ezúttal csak a mécsesek után maradó műanyagot és üveget gyűjti össze. A TEGA nyomatékosan felhívja azok figyelmét, akik szeretteik sírján olyan mécsest tartanak, amelyet nem szeretnének, hogy a szemétbe kerüljön, hogy a november 14-e és decembere 1-je közötti időszakban legyenek szívesek ideiglenesen eltávolítani azokat a sírokról. A TEGA az év többi részében nem szed össze mécseseket, viszont az elmúlt évek tapasztalata alapján szükség van az ilyen akciókra, hiszen minden alkalommal több konténernyi gyűlt össze az említett hulladékokból. A köztisztasági vállalat egyúttal arra is felhívja a figyelmet, hogy bárki, bármilyen rendellenességet tapasztal a temetőben, jelezze azt a temetőgondnokságon, e-mailben az office@tega.ro címen, valamint a TEGA Facebook-oldalán. 

Folyamatos a közrend felügyelete

A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság a minap újabb összehangolt ellenőrzéseket tartott a közbiztonság erősítése, a közrend fenntartása, illetve a törvénysértések megelőzése és a szabálysértők felelősségre vonása érdekében. Huzamosabb ideig működött nyolc közúti, úgynevezett szűrőpont, ahol autósokat ellenőriztek. Gyalogosokat is igazoltattak indokolt esetekben, és hét cégnél, kereskedelmi társaságnál vizsgálódtak. Az észlelt szabálysértések, törvénysértések okán kiszabott 45 pénzbírság összege meghaladta a 18 ezer lejt.(bl) 

Fosztogattak Nagybaconban

A baróti rendőrség falusi ügyekkel foglalkozó csoportját október 25-én egy 85 éves férfi értesítette arról, hogy az előző éjszaka folyamán ismeretlen tettesek erőszakkal (egyik kis kapu zárszerkezetének kifeszítésével) behatoltak Nagybacon községbeli magánházának telkére, a garázsból elloptak jó néhány tárgyat, szerszámokat és bizonyos mennyiségű gázolajat. A rendőrségi nyomozás eredményesnek bizonyult, négy férfit azonosítottak, ők jogilag a betöréses lopás gyanúsítottjai, amíg a bűnrészesség kivizsgálása tart. Kellő bizonyítékok esetén minősített lopás címén indulhat bűnvádi eljárás. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük