Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Háromszéken nőtt a fizetésképtelen cégek száma

A Cégjegyzék jelentése szerint idén az év első kilenc hónapjában országos szinten 4767 cég és egyéni vállalkozó vált fizetésképtelenné, ez 10,68 százalékkal több mint az elmúlt esztendő azonos időszakában volt. Aggasztó adat, hogy idén Kovászna megyében szám szerint 24 cég és PFA vált fizetésképtelenné ami 41,18 százalékkal több mint tavaly volt, illetve Hargita megyében 23 cég, a tavalyinál 53,33 százalékkal több vált fizetésképtelenné. A legtöbb fizetésképtelenséget bejelentő cég és egyéni vállalkozó, szám szerint 827 bukaresti, és arányuk 3,76 százalékkal nagyobb, mint tavaly volt. Kolozs megyében viszont 1,11 százalékkal 356-ra csökkent a fizetésképtelenséget bejelentő vállalatok és PFA-k száma. Országos szinten a legtöbb fizetésképtelenséget bejelentő cég és egyéni vállalkozó a kiskereskedelem, az autójavítás, az építkezés, illetve a feldolgozóipar területén tevékenykedett. (kzs)

Egyszerűsítik a villany vagy gázszolgáltató-váltást

Két héten belül működőképessé válik az az informatikai alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy 24 órán belül villany- vagy földgáz szolgáltatót váltsunk. Az alkalmazás az Országos Energia-szabályozó Hatóság (ANRE) megrendelésére készül és ennek segítségével a jelenlegi egy hónapról egy napra csökken a szolgáltatóváltás ideje. Ez úgy válik lehetővé, hogy a rendszerbe feltöltik az összes romániai fogyasztó adatait, illetve a fogyasztási helyet és a vonatkozó szerződéseket is. Az Országos Energia-szabályozó az utóbbi hónapokban beérkezett, nagyszámú panasszal indokolta a lépést. A program 19 millió lejbe került, az összeg 98%-át vissza nem térítendő alapokból finanszírozták. (kzs)

Új bölcsőde épülhet Baróton

Aláírta a fejlesztési minisztérium a finanszírozási szerződést, új bölcsőde épülhet Kovászna megyében, Baróton – nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter.
„40 kisgyermeknek teremtjük meg a lehetőséget arra, hogy korszerű környezetben, biztonságban tanuljon, 40 családnak segítünk ezzel a beruházással” – nyilatkozta Cseke Attila.
A baróti bölcsőde megépítésére 11 millió lejt biztosít a helyreállítási alapból a fejlesztési szaktárca, az építkezési munkálatok költségeit teljes mértékben fedezi, beleértve a közművesítési munkálatok költségeit is. A baróti új bölcsőde a minisztérium által rendelkezésre bocsátott terv szerint épül. Az új bölcsődében játszó- és hálószobák lesznek, saját konyha és mosókonyha, orvosi rendelő, irodák és kültéri játszótér. Az épület energiatakarékos lesz és környezetbarát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük