Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Főhajtás az aradi vértanúk tiszteletére
Amint szerdai lapszámunkban részletesen megírtuk, ma Háromszék-szerte azokra a magyar honvédtisztekre emlékezünk, akiket az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban játszott szerepük miatt végeztek ki.
Röviden az időpontokról: Sepsiszentgyörgyön a megemlékezésre ma 15.30-tól a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti téren, az aradi tizenhármak emlékére felállított kopjafáknál kerül sor, ez után a megemlékezők levonulnak az Erzsébet parkba, az 1848–49-es honvéd emlékműhöz.
Kézdivásárhelyen a megemlékezés helyszíne a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvara, csütörtökön 14 órától, az ünnepség koszorúzással ér véget az iskola egykori tanára, az aradi vértanúk gyóntatópapja, Sujánszky Euszták emlékplakettje előtt.
Kovásznán a belvárosi református templomkertben emlékeznek meg, október 6-án, csütörtökön délután hat órai kezdettel.
Zalánpatakon ma 14 órától szentmise a zalánpataki római katolikus templomban, 14.30-tól újrahantolják a Debrecenben exhumált Kassay Lajos őrnagyot, I. világháborús hőst, a Székely Hadosztály századosát. 15.30-tól István Ildikó és barátai katonadalokat adnak elő a zalánpataki kultúrotthonban. 16.10-től állófogadás. További helyszínekről nem kaptunk pontos információkat.

Új körforgalmak a 13 E országúton
Új körforgalmak kiépítésére bólintott rá legutóbbi ülésén a sepsiszentgyörgyi helyi tanács, amikor jóváhagyta az elkészítésükhöz szükséges megvalósíthatósági tanulmányt.
A Szépmezőn 2,8 millió lejes költséggel tervezett körforgalmak kialakításának szükségességét azzal indokolja a város, hogy az ipari park előtt nagy a forgalom, annak területén található a Multitrans közszállítási vállalat székhelye, raktára, továbbá hogy a közelben levő szépmezői lakótelep közösségének növekedése is várható, nekik szociális lakások, óvoda, közösségi központ épül a tervek szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük