Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Felújított templomot avattak

Kommandón szombaton felavatták a magyar állami támogatással felújított református templomot. A hálaadó istentisztelet utáni beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, Kommandó végvárnak tekinthető, hiszen lakói nemcsak maguk, hanem tágabb környezetük identitásának, nyelvének, kultúrájának, hitének, valamint föld- és erdővagyonának őrzői is. Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke azt mondta, hogy az 1060 méter magasan fekvő faluban, amely Székelyföld egyik legkeletibb települése, ritkább a levegő, de sűrűbb a mindennapi élet. Hétfőn az öt éve leégett iskola helyén felépült új épületben kezdhették a tanévet a falu gyermekei. A hálaadó istentiszteleten mondott prédikációjában Kató Béla református püspök felidézte: a Kárpát-kanyar hegyei közt épült településen egykor határőrkommandó működött, és hosszú ideig nem volt igény templomra. Aztán amikor családok kezdtek itt letelepedni, az egyházak a híveik után mentek. A templom előbb csak egy szoba volt, de aztán egyre bővítették, szépítették, hogy megfeleljen a rendeltetésének. (deák)

Lakossági fórumok

A héten folytatódnak a Barót önkormányzata által szervezett őszi lakossági fórumok. Kedden, szeptember 13-án 18 órától a bibarcfalvi kultúrotthonban, szerdán 19 órától a bodosi kultúrotthonban, szeptember 15-én, csütörtökön pedig a baróti művelődési ház kistermében lesz alkalmuk a polgároknak arra, hogy közvetlenül és nyilvánosan kérdéseket tegyenek fel a városvezetésnek. (böjte)

Betegápolói tanfolyam

Betegápolói tanfolyamot indít a Kovászna Megyei Vöröskereszt Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Baróton. A munkaügyi minisztérium által akkreditált képzésre bárki jelentkezhet, aki szeretné elsajátítani az ápolás alapjait. A tanfolyam ideje hat hónap gyakorlati és elméleti oktatás, melynek végén, a vizsgát követően az Európai Unióban elismert oklevelet adnak a sikeresen vizsgázóknak. Érdeklődni, jelentkezni a 0771.782.960-as számon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.