Felhívás!

Röviden

Autóbusz-körút

Augusztus 6–7-én bányásznapokat szerveznek Baróton, melynek keretén belül vasárnap, augusztus 7-én 12.30–17.00 óra között Erdővidéki bányászemlékek címmel autóbuszos körutat szerveznek. Találkozó a bányászszobornál. Útvonal: Barót – Köpecbánya – Köpec – Technika – Barót). Túravezetők: Fehér Zoltán és Nacsinák Dávid. Előzetes bejelentkezés szükséges augusztus 4-én, csütörtökön 12 óráig Demeter Zoltánnál a 0746.089.140-es telefonszámon.

Rovarirtás Sepsiszentgyörgyön

Augusztus 4-én és 5-én, csütörtökön és pénteken szúnyog- és kullancsirtásra kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a kívánt hatás elérése érdekében 21 óra után. A nehezen hozzáférhető helyeken kézi pumpákat használnak, de a rovarirtó szereket autóból is szórják. A vizes területeken, a folyók és a patakok partján napközben is permetezni fognak a kullancsok ellen. Termikus köd és vizes oldatok formájában lévő anyagokat használnak a művelet során. Mindkét anyagot engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium, és rendelkeznek az összes szükséges jóváhagyással, továbbá nem jelentenek veszélyt a méhekre. Sepsiszentgyörgy önkormányzata arra kéri a lakosokat, hogy a rovarirtási művelet ideje alatt és az azt követő fél órában kerüljék az érintett területeket, annak érdekében, hogy ne lélegezzék be a felhasznált anyagokat. Esős időjárás esetén az akciót egy nappal elhalasztják.

Pszichodráma műhely

Egy hétvégés pszichodráma műhelyt szerveznek Sepsiszentgyörgyön augusztus 18–20. között, melynek célja a személyes és szakmai fejlődés erősítése. A három nap alatt a pszichodráma eszközeivel a spontaneitás és kreativitás fejlesztését állítják középpontba, mindezt játékosan, hatékony csoportmunkával. A műhelymunkában lehetőséget teremtenek a saját témával történő munka mellett a drámarendezés szupervízióval kísért gyakorlására, tanulására is – mondta Fazakas Enikő pszichológus. A műhely vezetője Zánkay András, a Magyar Pszichodráma Egyesület kiképző pszichodráma-vezetője lesz. Érdeklődni, jelentkezni aaspantarhei@ gmail.com e-mail-címen vagy a 0745.185.747-es telefonszámon lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.