Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Petre Daea Dobollón

Vasárnap, július 31-én Petre Daea, Románia mezőgazdasági, vidékfejlesztési minisztere az alsóháromszéki Dobolló községben járt – adta hírül Facebook-oldalán Bogdan Barbu polgármester. A Szociáldemokrata Párt (PSD) színeiben megválasztott községvezető „meglepetés-szerű látogatásról” beszélt, ugyanakkor kiemelte a miniszter mindenkori közvetlenségét. Dobollón Petre Daea jól működő kisgazdaságra volt kíváncsi, és vendéglátói elkalauzolták a Vereguț család portájára, ahol megilletődve fogadták. A miniszter azt ígérte, a kormány támogatni fogja a kisgazdaságokat, családi farmokat. A 72 éves Petre Daea 2004-től több kormányban volt már mezőgazdasági miniszter, a kormányfők számát tekintve ez az ötödik megbízatása. A román sajtó gyakran méltatja szakértelmét, szókimondó, élcelődő, szellemeskedő beszédmodorát. (bl) 

Hatalmas tűz Zabolán

Pénteken este kilenc óra körül csapott bele a villám egy porta melléképületébe Zabolán, amely ennek következtében lángba borult. A tulajdonos rögtön értesítette a hatóságokat, Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről, Kovásznáról és Bodzafordulóról érkezett ki a tűzoltóság, továbbá helyszínen volt a gelencei önkéntes alakulat is. A lánglovagok reggel 5 óráig, fáradtságot nem ismerve oltották a tüzet, így az nem terjedt át más épületre, azonban a két részből álló melléképület odaveszett. Sem emberi, sem állati áldozata nem lett a tűznek, a csűrben tárolt gabona, széna, szalma ugyanakkor a lángok martalékává vált. (SzB) 

Megérte fellebbezni

Az előzetes eredmények szerint a véglegesítő vizsgákra jelentkező pedagógusok 57,89 %-a számolhat be sikerről az idei évi vizsgák után – áll a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség közleményében. Az óvások előtt tehát 55 jelentkezőnek van meg legalább a 8-as átlaga, amely feltétele a sikeres véglegesítőnek, további 40 pedagógus pedig 5,54 és 7,97 közötti jegyet kapott. A megfellebbezett dolgozatok újrajavítása után a végleges eredményeket augusztus 4-én hozzák nyilvánosságra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük