Felhívás!

Röviden

Drogfogás a megyeszékhelyen

A Szervezett Bűnözés Elleni Rendőrség Kovászna megyei egysége a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság területi illetékes ügyészeivel közösen tartott házkutatásokat május 19-én, a megyeszékhelyen – eredményesen. Összesen három házkutatást tartottak, olyan személyeknél, akiket kábítószerbirtoklással és -terjesztéssel gyanúsítottak. Az akció során 600 gramm kannabiszt (marihuána, vadkender) találtak, 11 kannabisznövényt, 0,3 gramm hasist, 3 gramm kannabiszport, továbbá 4490 lejt, 125 eurót és 20 dollárt. Mindezek mellett a rendőrök két beltéri melegházat is felfedeztek, amelyeket marihuánatermesztésre alakítottak ki, el voltak látva speciális fűtő- és szellőztetőberendezéssel, továbbá más, a növények neveléséhez szükséges felszereléssel: vízszűrők, különféle növényvédő szerek, tápoldatok stb. Az ügyben két férfit helyeztek 24 órás letartóztatásba, jelenleg is összetett rendőrségi kivizsgálás zajlik a teljes tevékenység felderítése érdekében. Ugyanakkora jogi eljárás időtartamára a gyanúsítottakat megilleti az ártatlanság vélelme – hívja fel a figyelmet a hatósági közlemény.

Szentkereszty-emléknap

Kézdivásárhelyen május 26-án, csütörtökön báró Szentkereszty Stephanie-ra emlékeznek. 11.30-tól megemlékező szentmisét tartanak az általa építtetett kápolnában a Közösségi Szolgáltatási Komplexumban, celebrál Vargha Béla főesperes-plébános. 12 órától ünnepi beszédet mond Bálint Olga, a Szentkereszty Stephanie Egyesület elnöke és Tamás Sándor, a Kovászna Megyei Tanács elnöke. 12.30-tól megkoszorúzzák báró Szentkereszty Stephanie mellszobrát.

Teadélután időseknek

Május 26-án, csütörtökön 16 órától teadélutánt tart a zabolai időseknek a Gyulafehérvári Caritas. Az eseménynek a református kultúrotthon ad otthont. Mint a szervezők fogalmaznak, a találkozó célja a nyugdíjasok, az idősek igényeinek, elvárásainak feltérképezése, közös gondolkodás attól, hogy együttes erővel mit lehet tenni az elmagányosodás ellen, továbbá miként teremthetünk alkalmat arra, hogy az idősek egymás támaszai és a zabolai közösség tevékeny szereplői legyenek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.