Felhívás!

Röviden

Leesett a szekérről

Egy 21 éves, szitabodzai fiatalember megsérült, miután leesett a mozgásban levő szekérről – közölte a megyei rendőrség. A baleset pénteken 22 óra körül történt, a település egyik bekötő útján, a legelő közelében. A férfit kórházba szállították, ahol ellátták sérüléseit, majd saját lábán távozott. <<

Túlélőcsoport szülőknek

Hogyan bánjunk a kamaszokkal? – ez a kérdés nagyon sok szülőt foglalkoztat, hiszen serdülőkorban számíthatunk a legtöbb ütközésre, konfliktusra a szülő–gyermek-kapcsolatokban. Felmerül a kérdés, hogy miért nem beszélünk közös nyelvet azzal, akit annyira szeretünk, vagy legalábbis annyira szeretnénk szeretni? Mikor érdemes a szülőnek türelmesnek, toleránsnak lennie, és mikor kell határozottan fellépnie? Mit tehetünk, hogy gyermekünk kamaszként is a bizalmába avasson bennünket? Ezeknek és sok más kérdésnek a megválaszolására, megvitatására van most lehetőség Sepsiszentgyörgyön két pszichológus segítségével, akik szülői önismereti kört indítanak. Fazakas Enikő pszichológus, pszichodráma-terapeuta és Lázár Andrea pár- és családterapeuta különböző témakörökről beszélget a szülőkkel: ütközések, konfliktusok, türelem-türelmetlenség, féltés, bizalom-bizalmatlanság. A találkozásokat kéthetente csütörtökönként tartják 19 és 20 óra között az unitárius egyháznál (Sepsiszentgyörgy, Kós Károly u. 2. szám). A találkozókon bárki részt vehet, jelentkezés a 0745185747-es és a 0740.198.118-as telefonszámokon lehetséges. 

Vakációs gyerekfoglalkozás

Közeledik a tavaszi vakáció, így sok szülő nem tudja, kire bízza gyerekét, amíg dolgozik. Ebben segít a Rosie’s Kreatív Kuckó, ahol húsvét után tíznapos nappali tábort szerveznek. Az eseményre 5 és 11 év közötti gyerekeket várnak, április 19–29. között, naponta 7.30-tól 16.30-ig. A gyerekek reggelit, ebédet és gyümölcsöt kapnak, a foglalkozások kreatívak: barkácsolás, alkotás, sütés-főzés, úszás is szerepel a programban. Érdeklődni, jelentkezni a játszóház Facebook-oldalán, Sepsiszentgyörgyön, az Arany János utca 14. szám alatt vagy a 0733.558.503-as telefonszámon lehet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.