Felhívás!

Röviden

Helyi erőforrások a védelemre

A sepsiszentgyörgyi városi tanács adományának köszönhetően a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség 40 ezer orvosi maszkot osztott szét a megye iskoláiban január első két hetében. Ezen a héten további 12 ezer maszkot juttatnak a háromszéki tanintézményekbe, ezeket a Katasztrófavédelmi Felügyelőség ajánlotta fel a tanügynek.

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint az idei év első két hetében 13 csoportban vagy osztályban kellett felfüggeszteni a jelenléti oktatást a diákok vagy a pedagógusok vírusfertőzöttsége miatt. 14 oktató, 17 tanuló, a kisegítő és nem didaktikai személyzet 3 tagja fertőződött koronavírussal. Ami a tanintézmények alkalmazottainak oltottságát illeti, a megyében összesen 2014 személy kapta meg valamely oltás legalább első adagját: ez az összlétszám 55,2%-át jelenti. Bár változtak a jelenléti oktatás feltételei és ezek már nem az iskolai alkalmazottak oltottságától, vagy a település fertőzési mutatójával állnak összefüggésben, a múlt héthez képest ismét gyarapodott azon tanintézmények száma, amelyek a korábban releváns 60%-os átoltottsági küszöböt elérték vagy meghaladták: ezen a héten már 115 iskola és óvoda sorolható ebbe a kategóriába. 

Oltóközpontok órarendje

Közzétette a háromszéki oltóközpontok programját a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a következő hetekre. A sepsiszentgyörgyi Dália utcai oltóközpontban minden nap 8 és 20 óra között oltanak. Bodzafordulón naponta 11–17 óra között lehet felvenni az oltást, Baróton naponta 8–14 óra között, Kovásznán pedig naponta 15–21 óra között tart nyitva az oltási központ. Kézdivásárhelyen, a Kicsid Gábor Sportcsarnokban várják az érdeklődőket naponta 8–14 óra között. Az országos oltási platformon az 5 és 12 év közötti gyerekek számára is lehet időpontot foglalni a megye oltóközpontjaiba, az oltás pedig január 26-án kezdődik. 

Felgyorsult a vizsgáztatás

A megyei gépjármű-bejegyzési és jogosítvány-kibocsátó hivatal (SRPCIV) szakemberei két Beszterce-Naszód megyei munkatársukkal együtt a múlt héten 273 autóvezető-tanoncot vizsgáztattak le, közülük 167-en (61%) szerezték meg a gépjárművezetői engedélyt. A vizsgára való várakozási idő ezzel ismét két hétre csökkent.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.