Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Adventi gyertyagyújtás Kovásznán

December 12-én, vasárnap 18 órától gyújtják meg Kovászna adventi koszorúján a harmadik gyertyát. Az eseményen közreműködik Péter Arthur plébános, valamint a kovásznai Szent István király katolikus plébánia Kikapcsolsz nevű ifjúsági zenekara. 

Tűz a városközpontban

Szerda délben nagy erőkkel vonultak ki a sepsiszentgyörgyi tűzoltók egy Gábor Áron utcai tűzesethez. Mint kiderült, egy, korábban a Háromszék táncegyüttes birtokában levő romos épület gyulladt ki, melyben valószínűleg hajléktalanok okozták a tüzet. Az épületet, melyet átvett a megyei tanács, bontásra szánták, de a procedúra időigényes. A hajléktalanok a lezárt épületbe a tetőn keresztül hatolnak be, és már másodjára okoznak tüzet, mondták a szomszédságban levő Keleti-Kárpátok Múzeumának munkatársai. (b.t.) 

Várják a szeretetdobozokat

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi fiókszervezetének munkatársai a rászoruló családok gyermekeinek szánt csomagokat három helyszínen veszik át: a főtéri kőszínpadnál, a Szemerja negyedben a stadionnál, illetve az 1918. december 1. úton lévő Amigo üzletnél (az egykori sörözőnél) legközelebb december 16-án, csütörtökön 18– 20 óráig. Kérik, hogy a dobozokon tüntessék fel az életkort. A sepsiszentgyörgyi Szimpla kertben ma, illetve 17-én, pénteken 18–20 óráig várják az adományozókat. Újdonság, hogy idén a gazdátlan jószágokon is szeretnének segíteni, szívesen fogadnak kutyák számára adományokat, vagyis játékot, tápot, amit a kutyamenhelyre juttatnak majd el. További részletek a Szeretetdoboz Facebook-oldalán olvashatók. 

Havi 50 eurót adnak

Sepsiszentgyörgy helyi tanácsa jóváhagyta a fiatalok lakbértámogatásáról szóló határozattervezetet. Ennek értelmében mától nyújthatják be a kéréseket az érdeklődők, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala pedig legtöbb 50 eurós havi támogatást nyújt az albérletben lakó fiatalok számára, az összeg azonban nem haladhatja meg a havi lakbér 25 százalékát. Az albérlőnek saját költségéből kell fedeznie a különbözetet. A támogatás igénybevételének feltételeiről a sepsiszentgyorgyinfo.ro oldalon olvashatnak bővebben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük