Felhívás!

Röviden

A tanügyiek és a vakcinák

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség legfrissebb, november 22-i statisztikája szerint a tanügyben az oktatók átoltottsága elérte az 56,35%-ot, a kisegítő és nem-didaktikai személyzet oltakozási rátája 42,88%. A tanfelügyelőség továbbra is mindenkit saját és mások egészsége iránti felelősségre int. (bt) 

Medvét gázoltak halálra

Keddről szerdára virradóra a 13E jelzésű országúton, a sepsiszentgyörgyi Szépmezőn gázoltak el egy körülbelül 2 éves medvét. Lapunk érdeklődésére kiderült, hogy éjfél 1 óra környékén a sofőr riasztotta az egyenruhásokat, miután ütközött a medvével. A nagyvadat végül a helyszínre siető állatorvos altatta el, miután megállapította, hogy nagyon súlyos sebeket szerzett, és nem élné túl ezeket, csak szenvedne. A környezetvédelmi őrség is helyszínelt, az ők engedélyezése után a medvetetemet elszállították, majd később Lemhényben szakcéggel égették el. Az elmúlt hónapokban több medvét is halálra gázoltak Háromszéken, legutóbb a sepsibükszádi állomás közelében ütött el a vonat egy medvét, de az említett település közelében korábban, júniusban is találtak medvetetemet, amelyet a szakembere elmondása szerint ugyancsak vonat gázolhatott el, majd utólag belehalt sérüléseibe. (tt) 

Fontos beoltatni a gyerekeket is

Felkészült az ország az 5–12 év közötti korosztály koronavírus elleni oltására, de­cembertől már indulhat a kampány. Dr. Fejér Szilárd kutató szerint, csak meg kell nézni a nyugati adatokat, ahol most ismét növekednek az esetszámok: a 14 év alatti korosztály a járvány fő mozgatórugója, tehát azok a gyerekek, akik nincsenek beoltva. Ez egyenes áttevődik a fogékony beoltatlan felnőtt populációra, amivel majd ismét növekszik a nyomás a kórházakon és ismét meglódulnak a halálozási számok – magyarázta a gyerekek oltásának szükségességét a kutató.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.