Felhívás!

Röviden

Nem lesz ünnepi megnyitó

Elhalasztják az Ifjúsági Iroda hivatalos megnyitóját Sepsiszentgyörgyön – közölte Vargha Fruzsina alpolgármester. Az október 29-re tervezett rendezvénnyel egybekötött Ifjúsági Iroda megnyitóját az járványügyi helyzetre való tekintettel későbbi időpontra halasztják. A megnyitó új időpontjával kapcsolatban a későbbiekben jelentkeznek. Ennek ellenére, az Ifjúsági Iroda november 1-től megkezdi a város fiataljaiért folytatott tevékenységét.

A terhesek is kérjék!

Közleményben kéri a Romániai Szülészet-nőgyógyászati Társaság a várandós nőket, hogy oltassák be magukat, ne halasszák a védőoltás kérését a szülés utánra, mert ezzel veszélyeztetik a magzatot is. Mint írták, az oltásnak nincsenek súlyos mellékhatásai, sőt, megvédi mind az anyát, mind a magzatot, viszont a Covid19-betegség súlyosan kockáztatja mindkettő életét. Az orvosok kiemelték: a védőoltás több mint ötödére csökkenti a Sars-Cov-2 vírussal való megfertőződés és tizedére csökkenti a súlyos lefolyású COVID19-betegség és a kórházba kerülés kockázatát. Emellett a védőoltás után a COVID19-cel fertőzött terhes nők elhalálozásának kockázata tizenegyszer kisebb. A terhes nő védőoltása megvédi az újszülöttet. Az anya által termelt antitestek a méhlepényen keresztül védik a magzatot születés előtt, majd az anyatejen keresztül születés után.

 

Új korlátozó intézkedések

A kormány által elfogadott új intézkedések értelmében október 25-től Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalába és annak alárendelt intézményeibe csak a következő dokumentumok egyikével lehet belépni: a koronavírus elleni védőoltást igazoló zöld tanúsítvánnyal, 72 óránál nem régebbi negatív RT-PCR teszttel, 48 óránál nem régebbi negatív antigén gyorsteszttel, az elmúlt 180 napban a koronavírus fertőzésből való felgyógyulást igazoló tanúsítvánnyal. Kérik a lakókat, hogy az önkormányzatot érintő további információkért tárcsázzák a hivatal 0267.316.957-es központi számát, vagy küldjenek üzenetet az ino@sepsi.ro e-mail-címre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.