Felhívás!

RÖVIDEN

Rongálók tomboltak
Szombaton 14 óra körül a sürgősségi hívószámon értesítették a rendőrséget, hogy Sepsiszentgyörgyön a központi katolikus plébánia előtti Szűz Mária-szobrot valaki rángatja. A helyszínre érkezett egyenruhások megállapították, hogy a szobor egyes fém részeit egy 47 éves férfi megrongálta, eljárást indítottak ellene. Hétfő éjszaka a Romulus Cioflec utcába hívtak rendőröket, mert öt parkoló személygépkocsit rongáltak meg, az elkövetőt, egy 22 éves férfit sikerült azonosítani. 

Pénz hídjavításra
A kormány leosztásából a legtöbb pénzt – 1,2 millió lejt – Kézdivásárhely kapta Kovászna megyében. A jókora, célirányosan felhasználható összeget a céhes város önkormányzata egy nyujtódi híd felújítására fordítja, ez az alkalmatosság a faluban, a Kézdimartonos felé vezető úton található, és a Feketeügy fölött ível át – tájékoztatott dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester. 

Lábbusszal utaznak
Mintegy 30 egészségügyi alkalmazott kíséri a héten a szentgyörgyi Lábbusz program résztvevő gyerekeit reggelente az iskolába. Ez a héten indult újra, az első napokban már 50–60 gyerek csatlakozott, többen először vettek részt a programban. Az orvosok, nővérek, ápolók a megadott megállókban várják a kicsiket, majd beszélgetve, mesélve indulnak együtt az iskolába. A jelentkezők között műtősök, altatóorvosok, gyerekgyógyászok, orr-fül-gégész és más szakember is volt, a gyerekek érdeklődéssel fordultak feléjük, ők pedig szívesen meséltek munkájukról. A kórház vezetősége is büszke munkatársaira, hogy a napi nehézségek, munkájuk mellett időt szakítottak erre az önkéntes tevékenységre. 

A lista gyarapodik
Újabb két osztálynak kell otthonról tanulnia egy-egy diák Covid-érintettsége miatt: a Kovászna megyei tanfelügyelőség által tegnapelőtt közzétett héttételes listára tegnap újabbak kerültek fel, a bárkányi általános iskola egy VI., és a szentgyörgyi Mihai Viteazul-líceum egy XI. osztálya, amelyek október 4-ig online oktatásban kényszerülnek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások