Felhívás!

RÖVIDEN

Ittas, 18 éves vezető
Vasárnapra virradóra a baróti Keserű Mózes utcában állítottak meg egy személygépkocsit az egyenruhások, és igazoltatás közben alkoholgőzt fújt rájuk a 18 éves sofőr, akinek ráadásul hajtási jogosítványa sincs. Forgalmi bűncselekmény vádjával indult eljárás ellene.
Aznap éjjel egy bodzafordulói ifjú sem tudott nyugton ülni, a 19 éves Szitabodza egyik utcáján állt fejre a járgánnyal. Kórházba szállították, nem volt ittas. 

Adományokat gyűjtenek
Az Izsák Művek Egyesület, az Állandó Élelmiszeralapon keresztül, 100 darab, 25 lej értékű élelmiszercsomagot szeretne kiosztani idén december és jövő év január időszakban. A gyűjtésre a Bursa Binelui nevű platformon kerül sor. Az adott hónapban gyűlt adományokat mindig a következő hónapban, egy összegben utalja át a platform működtetője. A szervezet eddig mintegy 2000 lejt gyűjtött, amit szintén jótékony célokra fordítanak – mondta Izsák Arnold elnök. 

Több mint 400 állás
Jelenleg 414 állást közvetítenek a megyei munkaügyi hivatal által azoknak a személyeknek, akik munkát keresnek vagy váltanának. A legtöbb munkahely, csakúgy, mint eddig, a különböző gyárakban van: textilipar, csomagológyárak vagy szakképzetlen személyeknek szóló állások.
A kereskedelemben, vendéglátásban szakácsokat, kisegítőket, árukihordókat, elárusítókat keresnek, az építőiparban pedig főként szakemberek jelentkezését várják. Hiány van kőművesből, ácsból, vasbeton-szerelőből, de segédmunkásra is szükség van. Közép- és felsőfokú végzettséggel mérnököket keresnek több területen is, továbbá referenst és recepcióst is alkalmaznának. Az állások listája megtekinthető a munkaügyi hivatalban. 

Fiatal tehetségek
Többszörös túljelentkezés volt az ötödik osztályt kezdő gyerekek körében a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának válogatóján. A szervezők arra törekedtek, hogy minél alaposabban megismerkedhessenek a jelentkezőkkel, és minden kompetenciaterületen felmérhessék tudásukat, ügyességüket – tájékoztatott Baróthi Johanna, régióvezető. A programba végül 25 gyerek került be. Az évindító csapatépítőt szeptember 25-én tartják, az első képzés október 2-án kezdődik, a csoportokra kéthetente kerül sor. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.