Felhívás!

RÖVIDEN

Rönköt fogtak
Csütörtökön összehangolt rendőrségi akció keretében, Kézdiszentlélek és Bereck községek vonzáskörzetében közlekedésrendészeti vétségekre és faanyag-szállítási visszaélésekre fókuszáló csapatok ellenőriztek. 120 esetben készült büntetőjegyzőkönyv, ezek közül hetven közlekedési vétségért, s elkoboztak többek közt 47,71 köbméternyi faanyagot 13.749 lej értékben. A bírságok összértéke 46.685 lejre rúgott. 

Kerítésnek csapódott
Közúti balesethez riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőröket péntek reggel 8 óra körül. Egy teherautó ütközött személygépkocsinak, aminek következtében utóbbi egy útszéli kerítésnek csapódott. Mindkét jármű sofőrjét megszondáztatták, egyikük sem fogyasztott alkoholt. 

Gyalogost ütöttek el
Pénteken 20 óra körül a 10-es országúton, Bodzaforduló területén sérüléssel járó közúti baleset történt: egy 27 éves férfi szabálytalanul próbált átkelni az úttesten, amikor egy személygépkocsi elütötte. A gyalogost kórházba szállították, az autó sofőrjét megszondáztatták, a teszt negatív eredményt hozott. 

Romló esélyek
Eddig sem volt túl jó a koronavírus-helyzet, az elmúlt napokban még rosszabb lett, figyelmeztet dr. Fejér Szilárd. Az esetszámok ismeretében a héten megdől az országban a harmadik hullámban mért legnagyobb érték, átlag napi 6000 esettel, két hét múlva pedig a tavaly őszi hullám esetszámait is túlszárnyaljuk. „Mindez akkor lenne megelőzhető, ha valamilyen eddig nem ismert mechanizmusnak köszönhetően elfogyna a fertőzésre fogékony egyedek száma, és ezért csökkenne a fertőzési ráta. Különben ezek az esetszámok nem lennének problémásak, ha annyian be lennénk oltva, mint a briteknél” – hangsúlyozta. A kutató a lehetséges következményeket is felvázolta: két héten belül akadozni kezd az egészségügyi rendszer országszerte, ezért veszélybe kerülhetnek azok a betegek, akik más okból kerülnek a kórházakba. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.