Felhívás!

Röviden

Nő az esetszám

Egy hét alatt jelentősen megnőtt a koronavírussal beutalt betegek száma a megyei kórházban. Hosszú idő óta először haláleset is történt Covid 19 fertőzés következtében. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház vezetőségének tájékoztatása szerint jelenleg két fertőzésgyanús személy van kórházban, és 14 Covid19-cel diagnosztizált beteget is kezelnek. A Covid-fertőzőosztályon 13 esetet ápolnak, gyerek nincs köztük, viszont egyik páciens sem kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. Intenzív terápiás ellátásra egy koronavírusos beteg szorul akinek az állapota kritikus, ő sem kapta meg a Covid19 elleni védőoltást. A szeptember 8–15. között 3 páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban egy 82 éves páciens hunyt el a koronavírus következtében. (bi) 

Rendőröket alkalmaznak

A Kovászna Megyei Rendőr-Főkapitányság versenyvizsgát hirdet 11 őrsparancsnok-helyettesi állás betöltésére Árkos, Bardoc, Dobolló, Esztelnek, Kommandó, Kökös, Mikóújfalu, Nagybacon, Sepsibükszád, Sepsikőröspatak és Uzon településeken. Jelentkezni szeptember 24-ig lehet, kizárólag online. A helyek elosztása a versenyvizsga eredményének csökkenő sorrendjében történik. A jelentkezés módja, feltételei, illetve a szükséges dokumentumok a cv.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs webcímen érhetők el. (fá) 

Lángolt a fészer

Szerdán korán reggel riasztották a háromszéki tűzoltókat, miután egy pákéi gazdaságban tűz ütött ki. A tűzoltóság tájékoztatása szerint összesen 25 sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi hivatásos, illetve kovásznai önkéntes tűzoltó sietett a helyszínre. A lángok egy fából épült fészert borítottak be 100 négyzetméteren, illetve a lánglovagok hamar észrevették, hogy a tűz más szomszédos, közeli építményekre is átterjedhet. A lángok megfékezését, eloltását nehezítette, hogy a fészerben körülbelül 3 tonna szénát és közel 5 köbméter fűrészárut tároltak. Végül 5 tűzoltóautóval sikerült megfékezni a tűzvészt, amely az illetékesek szerint valószínűleg egy hegesztőgép – tűzvédelmi szempontból – helytelen használata miatt keletkezett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.