Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Alapfokon bűnösök

A Sepsiszentgyörgyi Bíróság hivatallal való visszaélésért alapfokon három év börtönre ítélte Bihari Edömér nagyajtai RMDSZ-es polgármestert és Barta István Zsolt községi jegyzőt, továbbá öt évre eltiltotta őket jelenleg betöltött tisztségeik viselésétől. A nem jogerős ítélet szerint az elítéltek büntetését feltételekhez kötve öt évre felfüggesztik. A községvezetőt 24.733 lej, a jegyzővel közösen pedig 10.498 lej – a községházának okozott kár – megtérítésére is kötelezték. Az ítélet a kiközléstől számítva tíz napon belül megfellebbezhető – áll a romániai bíróságok portálján. 

Furgon és kamion ütközött

Hétfőn délelőtt 11 óra körül értesítették a közlekedési rendőröket, hogy a 11-es ország­úton, Kökös területén közúti baleset történt. Az előzetes vizsgálatok alapján egy furgon és egy kamion ütközött, aminek következtében egy – a furgonban utazó – 21 éves férfi megsérült. Mindkét járművezetőt megszondáztatták, a teszt szerint nem fogyasztottak alkoholt. (fá) 

Patakba borult

Szombat este fél 9 körül Kisbacon és Magyarhermány között a hatóságok egy, a Barót-patak medrébe borult személygépkocsit találtak, amelynek sofőrje elhagyta a baleset helyszínét. A rendőrök egy 55 éves férfi személyében azonosították a járművezetőt, aki vállfájdalmakra panaszkodott. Mivel alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, leheletében 0,51 mg/l alkoholszintet mértek, majd vért vettek tőle az alkoholszint pontos megállapítása érdekében.

A nyomozás során kiderült, hogy a férfinak fel van függesztve a jogosítványa. Az ügyben bűnügyi eljárás indult. (fá) 

Betonkorlátnak csapódott

Vasárnap 23 óra körül Bereck közelében egy 50 éves férfi elvesztette az uralmat az általa vezetett személygépkocsi fölött és nekiütközött egy útszéli betonkorlátnak. Az autó két utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, orvosi ellátás céljából kórházba szállították őket. Az autóvezető leheletében 0,75 mg/l alkoholszintet mutatott ki a szonda, majd vért vettek tőle az alkoholszint megállapításának céljából. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és ittas vezetés vádjával folytatódik a nyomozás. (fá) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük