Felhívás!

Röviden

Vidéken razziáztak

Átfogó ellenőrzéseket végeztek pénteken a megyei rendőrség munkatársai Árkos, Gidófalva, Sepsikőröspatak, Bodok, Málnás, Mikóújfalu és Sepsibükszád területén. Az akció célja az erdészeti bűncselekmények megelőzése, a közlekedési kihágások kiszűrése, illetve a veszélyhelyzet idejére elrendelt előírások betartásának ellenőrzése volt. A hatóságok 55 bírságot róttak ki összesen 29.595 lej értékben különböző törvény- és szabálysértések miatt. Az akcióban negyven rendőr és öt csendőr vett részt. (fá) 

Ellenőrizze!

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) létrehozott egy platformot, ahol egy egyszerű eljárással bárki ellenőrizheti, hogy van-e egészségügyi biztosítása, és jogosult-e ellátásra. Betegség vagy baleset esetén a páciensnek joga van a szakellátáshoz a betegség megjelenésének vagy a baleset bekövetkeztének pillanatától. A www.cnas.ro/verificare-asigurati/ honlapon ellenőrizhető, hogy a munkaadó fizeti-e az alkalmazott után a kötelező betegbiztosítást. Amennyiben megszűnik munkaviszonyunk, a biztosítás is érvényét veszíti három hónapon belül – figyelmeztetnek. Arra is felhívják a figyelmet, hogy amikor munkahelyet váltunk, nem biztos, hogy azonnal megjelenik az új befizetés a rendszerben, ezért többször is ellenőrizni kell. Ahhoz, hogy megkapjuk adatainkat, a nevünket és személyi számunkat kell beírni a honlapon, a rendszer pedig azonnal jelzi, biztosítottak vagyunk-e. Amennyiben bejelentett, munkakönyves állásunk van, és a rendszer mégis azt jelzi, hogy nem szerepelnek az adataink, jelezni kell a munka-adónak, és ha nem születik megoldás, akkor a munkafelügyelőséghez kell fordulni. 

Nem lesz belépő

Eltörölte Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a 3 lejes illetéket, amelyet a sugásfürdői üdülőövezetbe való belépéskor kellett fizetni. A helyi tanács pénteki rendkívüli ülésén elfogadott határozat a prefektúra jóváhagyása után lép életbe, tehát a következő napokban az autóval közlekedők még ki kell fizessék a 3 lejes belépőt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.