Felhívás!

Röviden

Ittasan és tilosban

Vasárnap ittas vezetőt, 46 éves férfit igazoltattak Pákéban, hétfőn reggel a megyeszékhelyi Jókai Mór utcában egy 36 éves férfi érvényes jogosítvány nélkül vezetett. Mindkettő ellen forgalmi bűncselekmény vádjával indult eljárás. 

Manipulálják a közvé­leményt medveügyben

Fontos a medveügyet napirenden tartani – vélekedett egyhangúlag Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor megyei tanácselnök egy korábbi, közös sajtótájékoztatón.
Szükséges a túlszaporodott medveállomány által okozott problémák megoldása, illetve ennek az ügynek a társadalmi támogatottságát növelni. Ugyanis kb. 80/20 azoknak az aránya, akik pártolják a nagyvadat (mert nincs kapcsolatuk vele), míg a kisebbség napi szinten tapasztalja a nehézségeket, veszélyeket.

Szerencsére már Székelyföldön kívül is több megye (Argeș, Brassó, Prahova, Buzău, Hargita, Vrancea, Szeben) képviselői, gazdái, önkormányzati vezetői is kérik a közbelépést a hatóságoktól, tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

bty

– Zöld polgármesternek tartom magam – mondta Antal Árpád – elfogadom, hogy a medve érték, de egy fajt védelmezve oda kell figyelni a létszám alakulására. Ha az csökkenő trendet mutat, akkor veszélyeztetett az állat, ha növekvő és meghaladja az élőhelyek eltartó képességét, akkor nem.
Antal Árpád véleménye szerint a közvéleményt manipulálják, mert egy kilőtt medvének ismerik a nevét, nemét, életkorát, egy embert gyilkoló, megsebesítő medve esetében viszont ez soha nem merül fel.

Tamás Sándor elmondta, 2016-tól, amióta nincs állományszabályozó kilövés, 1281-ről 1931-re nőtt a megye medveállománya. (bodor) 

Buksi megkerült

Egy torjai, öthónapos kutyakölyök szülőfalujától 1500 kilométerre, Bajorországban, Gaimersheimban bukkant fel július 5-én. Aki rátalált, feltette a fotóit egy állatvédő szervezet Facebook-oldalára, hogy gazdáját hollétéről értesítse. Ha nem jelentkezik a tulajdonos, a kutyusnak gazdát keresnek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.