Felhívás!

Röviden

Tisztújítás Uzonban

A Sepsiszéki Székely Tanács július 13-án, kedden 19 órától a református egyház imatermében tisztújítást tart az Uzoni Székely Tanács küldöttei frissítésére. Minden, székely közössége sorsa iránt elkötelezett uzoni polgár jelenlétére számítanak.

Női közösség alakult Málnás községben

Helyi igényre, hiánypótló tevékenységeket, programokat felvállaló szerveződésként, csoportként alakult meg az RMDSZ Málnás Községi Nőszervezete, július 9-én a helyi kultúrotthonban. A jelenlevők Kovács Noémit választották a szervezet vezetőjének, alelnököknek Málnásról Sinka Emőkét, Karácsony Katalint Zalánpatakról, Málnásfürdőről pedig Ardelean Erikát.

Köszöntő beszédében Szotyori Angéla, Málnás község polgármestere elmondta, régóta tervezik a nőszervezet megalakítását, amelyre egyre nagyobb igény mutatkozott a községben. A polgármester asszony egy gyereksarok létrehozását javasolta az események alkalmával, hogy minél több édesanya tudjon részt venni a rendezvényeken.

Mindannyiunk életében az a nap teljes, amikor úgy érezzük, sikerült tenni valamit, ami a közösségünknek fontos, amivel nyomot hagyunk magunk után. Álmodni, tervezni, építeni, alkotni, tüzet csiholni és lángot őrizni – ez jellemzi az RMDSZ Nőszervezetének mindennapjait – fogalmazott Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

Édesanyám mindig azt tanította, ha vendégnek hívnak, ne menjek üres kézzel – indította beszédét Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, aki Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének moderálásával bemutatta az újonnan megjelent Édes ízek Székelyföldről című süteményes könyvet.

Könczei Csaba, az RMDSZ parlamenti képviselője egy meghívással érkezett a málnási hölgyekhez, meginvitálva őket egy bukaresti, parlamenti látogatással egybekötött kirándulásra.

A szakmáját tekintve állatorvos Kovács Noémi, az RMDSZ Málnás Községi Nőszervezetének újonnan megválasztott elnöke megköszönve a bizalmat számtalan ötletet is felsorolt, amelyet a helyi közösségben szeretnének megvalósítani. 

(RMDSZ Háromszéki Nőszervezet sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.