Felhívás!

Röviden

Közel 500 óvás az érettségin

A múlt héten lezajlott érettségi előzetes eredményeinek közlése után, hétfőn 225 román dolgozat jegyét óvták meg a diákok. Magyarból 38 dolgozat újrajavítását kérték, a humán, illetve reál szakok kötelező tantárgyaiból (történelem és matematika) 103, a választott tantárgyak esetében 68 dolgozatjeggyel elégedetlenek a diákok. Az újrajavítást követően július 9-én közlik a végleges eredményeket. 

Gázpalack robbant

Feltehetően egy tűzhelyhez használt gázpalack okozott robbanást hétfőn délután egy berecki tömbházban. Az érintett lakás tulajdonosa égési sérüléseket szenvedett, de eszméleténél volt a mentők kiérkezésekor, a többi lakó magától elhagyta az épületet. A helyszínre három tűzoltókocsi és egy rohammentő szállt ki – derül ki a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közleményéből. (fá) 


Kézdin az Express

Tegnap délelőtt indult útjára a Vakációs Express Kézdivásárhelyen, ma és holnap is várják a vonatozni vágyókat 11 és 19 óra között. A vonat a Gábor Áron térről indul és Fortyogófürdőig megy, kisebb-nagyobb kerülőkkel. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy kötelező előzetesen regisztrálni a www.tusnad.bookonline.ro weboldalon. „Kérjük, minimum 10 perccel indulás előtt jelenjenek meg az indulás helyszínén, ellenkező esetben érvényteleníthetjük a foglalásukat” – teszik hozzá. Felnőtteknek 15 lejbe kerül az egyórás vonatozás, gyermekeknek pedig 10 lejbe, míg 2 év alatt ingyenes. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.