Felhívás!

RÖVIDEN

A fafaragó kálváriája

Tegnap több tucat rendőr és csendőr borzolta a torjaiak kedélyeit: azért érkeztek a településre, hogy úgymond megvédjék a bírósági végrehajtót, illetve egy lakóépület kényszerlebontására kirendelt cég embe­reit az esetleges atrocitásoktól.
A szóban forgó emeletes házat az általa faragott több mint kétszáz (köztük a világ legnagyobbjaként aposztrofált) székelykapu okán is jól ismert Pethő Sándor nagyapja építette még az „átkosban”, de a rendszerváltozást követő tulajdonviszony-tisztázások során kiderült, hogy – tudtán kívül – a szomszéd területére húzta fel. Később ide költözött az unokája, családot alapított, de a terület tulajdonosával nem sikerült zöld ágra vergődnie, ez utóbbi minden áron a ház lebontását akarta elérni. Per pert követett, Pethőt végül – aki emiatt kénytelen volt időközben családjával együtt Magyarországra költözni – végül jogerős bírósági ítélet kötelezte a házból való kiköltözésre, illetve annak földdel egyenlővé tételére. Pethő hiába jelezte nemrég, hogy hajlandó a lebontására, ne varrják a nyakába még annak költségét is, tegnap a helyszínen megjelent a bírósági végrehajtó. Az ítélet végrehajtatott. 

Szűkös álláskínálat

220 állást kínálnak jelenleg a Kovászna Megyei Munkaügynél, a szám hónapról hónapra változik, most kicsivel több a munkahely, mint korábban. A legtöbb állás a konfekció- és csomagolóiparban van, de építkezésben jártas szakembereket, biztonsági őröket, sofőröket is keresnek. A legtöbb munkahely most is a szakképzetlen személyeknek van kiírva, nagyon kevés az állás azoknak, akik valamilyen elméleti végzettséggel rendelkeznek. Az állásokról érdeklődni a járványhelyzetre való tekintettel a 0267.312.157-es telefonszámon lehet. 

Felmérik az igényeket

Sepsiszentgyörgy önkormányzatának megbízásából június 28. és július 9. között kérdőíves igényfelmérést végeznek a lakók körében, az eredményeket felhasználják a város kulturális stratégiájának felfrissítéséhez. A kérdőíveket 1200 személy tölti majd ki a város minden negyedéből, beleértve a Sepsiszentgyörgy vonzáskörzetéhez tartozó Kilyént, Szotyort és Szépmezőt is. Kérik a lakosságot, hogy működjenek közre a felmérésben. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 30., 10:49
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Dicséretes dolog ez a kézdivásárhelyi tejüzem, de kíváncsi lennék, hogy árt valaki a városi legelőn és látta, hogy annak nagy részét felvette a csipke? Ki a gazdája a területnek. Még nézni is rossz azt a gondozatlanságot a város közelében. A tehenek meg egy darabka helyen már tövig rágták a füvet, pedig az a kevés gazda, aki még kitart több odafigyelést érdemelne ezen a nem elhanyagolható tejgazdálkodási téren is. A tejüzem sorsa a jól táplált tehenektől is függ, nemcsak a feldolgozást biztosító létesítménytől.