Felhívás!

RÖVIDEN

A medvék miatt tüntetnek Baróton
A Kovászna megyei Szarvasmarhatartó Egyesület szervezésében ma (kedden) délben 12 órától a gazdák tiltakozó tüntetést szerveznek Baróton. A polgármesteri hivatal előtti parkolóban sorra kerülő megmozduláson a gazdák a medvekárok megtérítésének hanyag ügyintézése, illetve a kormánynak az országos, s ezen belül a megyei medveállomány soron kívüli elszaporodását eredményező tétlensége ellen tiltakoznak. A tiltakozás Erdővidék szintű, arra minden érintett erdővidéki gazdálkodót, de másokat is várnak. (böjte) 

El a medvével!
Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának vezetősége vasárnap kérelmezte a Környezetvédelmi, Vízügyi és Erdészeti Minisztériumtól annak a medvének az áthelyezését vagy kilövését, amelyik Sugásfürdő környékén szombaton megtámadott egy férfit.
A kérelem alapjául szolgál az a tény is, hogy elszaporodtak a medvék a Sepsiszentgyörgy környékén található erdőkben is, főként Sugásfürdő közelében. Sajnálatos módon a legutóbbi eset során egy 50 éves férfi esett a medvetámadás áldozatául, miközben a kijelölt turistaösvényen szaladt.
Az önkormányzat újra felhívja a lakók figyelmét, hogy legyenek óvatosak, és közlekedjenek körültekintően a Sugásfürdő környéki erdőkben. Amennyiben medve jelenlétét észlelik, azonnal értesítsék a hatóságokat a 112-es sürgősségi telefonszámon! Semmilyen esetben ne közelítsék meg, és ne akarják etetni vagy fényképezni az álla­tokat. A polgármesteri hivatal már áprilisban is értesítette a megyei vadásztársaságot egy medvecsalád felbukkanásáról Sugásfürdőn, kérelmezve, hogy tegyék meg a megfelelő intézkedéseket. 

Vigyázat, hamis tételek!
Hamis érettségi tételeket kínáltak az Instagramon a végzős diákoknak – figyelmeztet csalásra a rendőrség. Az országos kiberbiztonsági központ a közösségi médiában hívta fel a figyelmet a csalásra, ugyanis 50 lejért kínáltak olyan érettségi tételeket az Instagramon, amelyeket a csalók szerint a vizsgán fognak feladni. A rendőrség felhívja a figyelmet, az érettségi vizsganapokra több tételsort is előkészít a minisztérium, majd az adott nap reggelén húzzák ki azt, amiből írni kell a vizsgázóknak. Előzetesen senki nem tudja, melyik lesz az! 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások