Felhívás!

Röviden

Betörések ellen kampányol a rendőrség

A lakásokból történő lopások ellen szervezett tájékoztatási kampányt a Román Rendőrség, partnerségben az Európai Bűnmegelőzési Hálózattal (EUCPN), az Európai Rendőrségi Hivatallal (EUROPOL) és 12 európai országgal. Mivel a lakásokból való eltulajdonítás minden európai országban bűncselekménynek minősül, ezért nagyobb hangsúlyt fektetnének a megelőzésére. Az európai napot egy kampánnyal indították: Bízzák a meglepetéseket a vakációra! A tájékoztatás során felvilágosítják a lakosságot, hogy soha ne jelentsék be közösségi oldalakon, hogy mikor utaznak el, ne jelentkezzenek be, ne posztoljanak közösségi oldalakra más helyekről, repterekről. Ugyanakkor figyeljenek arra, hogy bezárják az ajtót, kaput, amikor elutaznak, ne hagyják szem előtt vagy könnyen elérhető helyen a lakáskulcsot, így elkerülhető a baj.

Szeptemberben folytatják

Egy hónapja indult Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának Lábbusz programja, amelynek keretében arra biztatják a sepsiszentgyörgyi családokat, hogy a tanulók gyalog járjanak iskolába, hiszen ez az egyik legbiztonságosabb, legegészségesebb és legviccesebb módja a reggelek indításának. Az elmúlt négy hét során színészek, sajtósok, politikusok kísérték iskolába reggelenként a gyerekeket, ezen a héten pedig a szentgyörgyi kutyások csoportja csatlakozott a kezdeményezéshez. Eddig ez ígérkezik a legjobb hétnek, a gyerekek már hétfőn nagyon örültek a különböző kis- és nagytestű kutyáknak, felváltva sétáltatták őket, majd jutalomfalattal díjazták a kutyák kíséretét. A program olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy már eldőlt, a nyári vakáció után szeptemberben is folytatódik. 

A városé a dohánygyár épülete

Pénteken Antal Árpád polgármester aláírta az adásvételi szerződést a volt dohánygyár műemlék épületének megvásárlására. Sepsiszentgyörgy szívében található épületegyüttes nemcsak a lerombolástól menekül meg, hanem a jövőben a közösséget fogja szolgálni, ahogyan azt egykor is tette: oktatási, ifjúsági és kikapcsolódási lehetőségeket nyújtva a fiatalok számára, akik élettel töltik majd meg a teret.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.