Felhívás!

RÖVIDEN

Benzinkúton és étteremben balhéztak

Múlt vasárnap, június 6-án riasztották a sepsiszentgyörgyi rendőröket a 112-es segélyhívó számon, hogy két ismeretlen személy bántalmazott két férfit az egyik megyeszékhelyi benzinkútnál. Rövidesen azonosították a feltételezett elkövetőket, egy 39 és egy 43 éves férfit. A nyomozás során kiderült, hogy a két gyanúsított este fél 10 körül érkezett a benzinkúthoz, ahol konfliktus alakult ki. Miután elhagyták a helyszínt, egy étterembe tértek be, amelyet nem voltak hajlandók záráskor elhagyni. Egyikük egy üveggel fejbe vágta a vendéglátó-egység egyik alkalmazottját, majd az étterem udvarán található asztalokról keze ügyébe akadó poharakat és üvegeket kezdte el dobálni, kárt okozva az épület vakolatában. A két férfit 24 órára őrizetbe vették. A rendőrség ütlegelés, közrendzavarás és rongálás vádjával nyomoz. (fá) 

Októbertől üzemelhet a tejfeldolgozó

Egyenletes tempóban, a terveknek megfelelő ütemben haladnak a munkálatok a kézdivásárhelyi tejfeldolgozónál, a nagy volumenű építkezés, átalakítás határideje októberre tehető, akkor helyezik majd üzembe a létesítményt, és elindulhat a termelés – tudtuk meg Szöllősi Tamástól, a kézdivásárhelyi ipari park igazgatójától. Mint elmondta: szépen haladnak a csarnok kialakításával, elhelyezték a különböző vezetékeket, ebben és a jövő hónapban érkeznek a berendezések újabb szállítmányai. Közben dolgoznak a szükséges melléképületeken is, ahol majd a tejet lecsapolják, hűtik, továbbá a szennyvíztisztító is épül. 

Ma van a véradók világnapja

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére 2004 óta június 14-e a véradók világnapja. A Kovászna Megyei Vérközpont egy facebook-posztban mond köszönetet a rendszeres véradóknak, felhívják a figyelmet a véradás fontosságára, és minden embert arra bátorítanak, hogy rendszeresen adjon vért. Kórházainkban állandóan szükség van vérre, és bárki adhat vért, hogy ezzel lehetőséget adjon az életre az arra szorulóknak. A Bánki Donát 15. szám alatti központban munkanapokon reggel 8 és 12 között adhatnak vért 18 és 60 év közötti, egészséges személyek. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.