Felhívás!

RÖVIDEN

Quaddal hajtott a kerítésnek
Hétfőn délután fél 4 körül értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a sepsiszentgyörgyi Cserey Jánosné utcában sérüléssel járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy egy 31 éves férfi, miközben egy quadot vezetett, elvesztette az uralmát a jármű fölött, áthajtott a szembejövő sávba, és nekiment egy kerítésnek. A baleset nyomán a férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, orvosi kivizsgálás céljából kórházba szállították. Leheletében 0,68 mg/l légalkoholszintet mértek, majd vért is vettek tőle az alkoholszint megállapítása érdekében. A vizsgálatok során kiderült, hogy a férfinek semmilyen járműre nincs érvényes jogosítványa. Az ügyben jogosítvány nélküli vezetés, ittas vezetés, valamint gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság. (fá) 

Strand is lesz?
Bár még pontosan nem tudni milyen körülmények között és milyen feltételekkel nyithatnak, de készülnek a strandszezonra Sepsiszentgyörgyön. A tervek szerint nyár elején nyílik a létesítmény és fogadják a látogatókat. Bodor Lóránd, a működtető Sepsi Rekreatív vezetője megkeresésünkre elmondta, június közepére tervezik a nyitást, ez azonban sok mindentől függ: iskolai év vége, időjárás, illetve egészségügyi szabályok bevezetése. A munkatársak június 11-re készítik elő a sepsiszentgyörgyi strandot, elvileg azon a dátumon is megnyithat a létesítmény. Az igazgató elmondta: a szabályzat a tavalyi, nem módosítottak rajta, marad a létszámstop illetve az online- jegyvásárlás lehetősége is. Ugyanakkor a jegyárakkal kapcsolatban kifejtette: erről később tájékoztatják a közönséget. 

Kevés álláshirdetés
Egyre kevesebb a meghirdetett állás a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél, májusban 159 munkahelyet hirdettek meg. Most a legtöbb állás (28) a kereskedelemben van, majd a konfekcióiparba és a csomagolóiparba keresnek munkáso­kat. A helyi vendéglátásban is kerül munkahely, valamint árumozgatókat, szakmunkásokat, gépkocsivezetőket, ügynököket keresnek. Közép- és felsőfokú végzettséggel főleg az egészségügyben vannak munkahelyek, könyvelőt, recepcióst, menedzsert alkalmaznának a cégek. Az állásokról érdeklődni a járványhelyzetre való tekintettel a 0267.312.157-es telefonszámon lehet. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások