Felhívás!

Röviden

Holttest az Oltban

Egy nő holttestét hozták ki a tűzoltók szerda reggel az Olt folyóból, Sepsiszentgyörgyön. A hatóságokat fél 9 körül riasztotta egy járókelő, aki az Olt-hídon áthaladve vette észre az emberi testet a víz felszínén. A helyszínre egy SMURD rohammentő, két csónakos egység és egy mentőegység szállt ki, akik azonnal elkezdték a keresést az Olt mindkét partján. Mintegy 30 perc elteltével, három kilométerre a hídtól, egy 60–70 év közötti nő élettelen testére bukkantak – közölte Tolvaj Marius, a Kovászna megyei vészhelyzeti felügyelőség szóvivője. A rendőrség nyomozást indított a haláleset körülményeinek feltárása, illetve az elhunyt azonosítása érdekében.  (fá)

Nevet kapnak az utcák

Huszonhat utca kap nevet Barátos községben a nyár folyamán, a régi, hagyományos neveiket hivatalosítják, illetve néhány esetben az utcában lévő intézményekhez kacsolódik majd a megnevezés, így lesz Sport, Iskola, Víz, Híd utca is. Tánczos Szabolcs polgármester arra buzdítja a lakosokat, hogy javasoljanak neveket. „Azért is fontos ez a lépés, mert digitalizálni kell a házszámokat, így GPS-alkalmazás segítségével a mentők, tűzoltók, rendőrök is könnyebben megtalálják majd a bejelentett házszámot, gyorsabban be tudnak avatkozni” – emelte ki az elöljáró. A polgármester hozzátette, a folyamat nagyjából 25 ezer lejbe kerül, és a nyár folyamán érnek a végére.  (bb)

Vörös vércsét mentettek

A Kovászna megyei rendőr-főkapitányság állatvédelmi irodájának munkatársait kedden értesítették, hogy az egyik sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpont parkolójában egy sérült szárnyú ragadozó madarat találtak. A rendőrök állatorvos kíséretében szálltak ki a helyszínre, ahol megállapították, hogy egy törvény által védett vörösvércse-fiókáról van szó. A madarat egy helyi állatorvosi rendelőbe szállították, innen egy madárvédő egyesület veszi át, majd, ha felépül, visszaengedik a természetbe. Ugyancsak kedden a rendőrök hivatalból jártak el egy vemhes kutya ügyében, amely az egyik megyeszékhelyi bevásárlóközpont bejáratánál tartózkodott. A kutyát a szépmezői menhelyre szállították.  (fá)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.