Felhívás!

Röviden

A kimerülés határán

Beüzemeltek Kézdivásárhelyen még egy oltóközpontot a Kicsid Gábor sportcsarnokban pár hónapja működő mellé. Tegnap, ottjártunkkor a személyzet elpanaszolta: nincsenek elegen, a kimerülés határán vannak, mert az új központot (valójában még egy termet) is a meglévő doktornő, illetve néhány asszisztens kell ellássa. „Azért panaszolom el ezt, hogy hátha valaki illetékes elolvassa, és lépnek az ügyben” – mondta dr. Csiszár Eszter, az oltási folyamatot felügyelő gyermekorvos. 

Értéket adunk a roncsautódnak!

Elindult Sepsiszentgyörgy önkormányzatának roncsautó programja, lehet jelentkezni. Amennyiben a jelentkezések száma kimeríti az elkülönített keretösszeget, az önkormányzat kiegészíti azt, így mindenkinek elegendő idő jut majd a pályázati dokumentáció előkészítésére.
Az Értéket adunk a roncsautódnak elnevezésű program keretében a legkevesebb tíz éve Sepsiszentgyörgyre forgalomba íratott, 2-7 személyes autókért, amelyek az utóbbi 3 évben a kérelmező nevén szerepeltek 3000 lejt fizet az önkormányzat, amennyiben azt leadják egy roncstelepre.
Az önkormányzat felhívja az érdekeltek figyelmét, hogy a torlódás elkerülése végett nem szükséges mindenkinek egyszerre leadnia a szükséges dokumentációt, hiszen a programra egész évben lehet jelentkezni. A természetes vagy jogi személyek a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálati, tájékoztatási és iktató irodájában, valamint a hivatal honlapján található űrlap kitöltésével és a szükséges dokumentumok leadásával jelentkezhetnek a programba. 

Állásajánlatok Háromszéken

Jelenleg az egészségügyben van a legtöbb meghirdetett munkahely, illetve továbbra is a szakképzetlen munkásokat keresik. A kórháznál mintegy negyven asszisztenst keresnek a különböző osztályokra, de 16 ápolót is alkalmaznak. Alkatrész összeszerelésére, csomagolóiparba és építőiparba szintén számos munkást keresnek, főleg szakképzetlen személyeket, de asztalos, ács, hegesztő és kőműves szakemberek jelentkezését is várják. Kereskedelemben is van állás, a vendéglátóipar is nyit: pincéreket, konyhai kisegítőket, szakácsokat keresnek. Hazai és nemzetközi szállításba várnak kamionsofőröket, de árukihordókat is. Felső- és középfokú végzettséggel kevés állás van továbbra is, orvosi regisztrátort, recepcióst, jogászt alkalmaznának a cégek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.