Felhívás!

Röviden

Az utcán ütlegelték

Hétfőn délben értesítették a zágoni rendőröket, hogy március 10-én este fél 10 körül bántalmaztak egy 22 éves férfit a település egyik utcájában. A 23 és 29 éves elkövetők ököllel többször arcon ütötték az áldozatot. A verekedőket 24 órára őrizetbe vették, az ügyben ütlegelés vádjával indult bűnvádi eljárás. (fá)

Ittasan, jogsi nélkül

Jogosítvány nélkül és ittas állapotban vezető sofőrt füleltek le a rendőrök hétfőn a Bodzafordulóhoz tartozó Virágospatakon. A toxikológiai vizsgálat a férfi vérében 2,93 mg/l alkoholt mutatott ki, ezért a keddi nap elrendelték 24 órás őrizetbe vételét. Az ügyben jogosítvány nélküli, illetve ittas vezetés vádjával indult eljárás. (fá)

Felére csökkent az álláskínálat

A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség 166 állást kínál betöltésre Háromszéken. Továbbra is a kereskedelemben a legnagyobb a munkaerőhiány: pénztárosokat, elárusítókat, árufeltöltőket keresnek. Számos állás van szakképzetlen személyeknek is, a konfekció iparban, mezőgazdaságban és építőipari szektorban is. Mindezek mellett alkalmaznának még biztonsági őröket, autóvezetőket, konyhai személyzetet, kereskedelmi ügynököket és különböző szakmunkásokat is. Felsőfokú végzettséggel mindössze egy IT-szakembert, egy könyvelőt és egy részlegvezetőt keresnek a helyi cégek. Az állásokról a 0267.312.157-es telefonszámon lehet érdeklődni.

Pontokra élelmiszert

A Carrefour üzletlánccal közösen szervez adománygyűjtést az Izsák Művek Egyesület. Azok a vásárlók, akik letöltik az áruházlánc alkalmazását, és vásárláskor azt használják, pontokat kapnak, amiket az Act for Good menüben használhatnak fel különböző egyesületek támogatására. Ezek között szerepel a sepsiszentgyörgyi egyesület is, és amennyiben havonta összegyűjtenek 250 pontot, egy nagy doboz élelmiszert kapnak az áruháztól. Izsák Arnold, az egyesület vezetője elmondta, a cég kereste fel őket felajánlva ezt az adományozási lehetőséget, ami által bekerültek az országos szervezetek közé, és arra kérik a szentgyörgyieket, használják az alkalmazást, illetve adják pontjaikat az Izsák Műveknek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.