Felhívás!

RÖVIDEN

Megújul az óvoda
Marti István, Dálnok polgármestere megkeresésünkre elmondta, hozzáláttak a régi óvoda felújításához. „Csütörtökön, március 4-én elkezdődött az épületet teljes rehabilitálását és bővítését, egyebek mellett a nyílászárók és a tetőzet teljes cseréjét is magába foglaló munkálat. Amennyiben minden a tervek szerint halad, a következő tanévet a megújult épületben kezdhetik az óvodások”, újságolta az elöljáró, hozzátéve, hamarosan a ravatalozó melletti parkoló építéséhez is hozzálátnak. Részletek a Dálnoki Körképben. (daczó) 

Nőnapi statisztika
Érdekes statisztikát tett közzé a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház tegnap, a Nemzetközi Nőnap alkalmából. Az adatokból kiderül: a kórházban dolgozó személyzet túlnyomó része nő, a 976 alkalmazottból 790, ami 81 százalékot tesz ki. Ugyanakkor, a szakorvosok mintegy hetven százaléka szintén nő, de az asszisztensek 90 százaléka és a kisegítő személyzet 88 százaléka is nőnemű. A megyei kórházban dolgozó 790 hölgy közül 89-en valamilyen terület szakorvosai, 416-an asszisztensek, 228-an pedig kisegítő személyzetként segítik az előbbiek munkáját. 

Piásan, fényes nappal
Szombaton déli egy órakor a megyeszékhelyen 49 éves sofőrt igazoltattak a Lázár Mihály utcában, és a szonda 1,04 mg-ot mért a leheletében, eljárást indítottak ellene. 

Józanon, hajtási nélkül
Vasárnap Egerpatakon 18 évest igazoltattak, aki hajtási nélkül vezetett, eljárás indul ellene. 

A piás hagyományőrző
Vasárnap 13 órakor Orbaiteleken a kert „fogta meg” azt a 45 éves úrvezetőt, aki sajnálatos módon a környékbeli szokásoknak megfelelően ittasan ütközött egy másik személygépkocsival, majd továbbhaladva kisodródott, és egy kerítés állította meg. A szonda 0,91 mg légalkoholt mért leheletében, és ahogy ez lenni szokott, kiderült, hogy a jogosítványát már korábban bevonták. További ténykedését megelőzendő, 24 órára előállították.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.