Felhívás!

RÖVIDEN

Részegen, jogsi nélkül
Eljárás indult egy 34 éves férfi ellen, akit ittas állapotban, jogosítvány nélkül kaptak el a rendőrök péntekre virradóan Felsőrákoson. A sofőr megpróbált meglógni, azonban menekülés közben egy parkoló autónak ütközött. Csütörtök éjjel fél 1 körül a baróti rendőrség munkatársai leintettek egy személygépkocsit a Baróthoz tartozó Felsőrákoson. Mivel a sofőr nem állt meg, a rendőrök üldözőbe vették, majd mintegy 150 méter megtétele után, egy kanyarban elvesztette az uralmát az autó fölött, és nekiütközött egy szabályosan parkoló járműnek. A sofőr a rendőröknek bevallotta, hogy nem rendelkezik jogosítvánnyal semmilyen járműre, ezt a tényt később a hatósági vizsgálat is megerősítette. Mivel a férfi alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, leheletében 0,78 mg/l alkoholszintet mértek. Ezt követően kórházba kísérték vérvételre. Az óvatlan sofőrt 24 órára őrizetbe vették, az ügyben ittas vezetés, illetve jogosítvány nélküli vezetés vádjával indult eljárás. 

Jó fizető polgárok
A Közpénzügyi Igazgatóság adatai alapján március 2-ig Sepsiszentgyörgy lakosságának közel 50 százaléka már befizette a 2021-es évre kiszabott terület- és ingatlanadókat. Ugyanakkor a lakók közel 40 százaléka a járművek utáni adókat is törlesztette. A helyi adók befizetési határideje március 31-e az első félévre, mindazok, akik eddig befizetik az egész éves helyi adójukat, 9 százalékos kedvezményben részesülnek. A második félévi adók és illetékek kifizetésének határideje szeptember 30. Március 2-ig a helyi költségvetésbe befolyt összegek így alakultak (a 2021-es évre esedékes teljes összegből):
– Ingatlanadó: magánszemélyek 42,06%, jogi személyek 8,20%
– Területadó: magánszemélyek 48,96%, jogi személyek 10,52%
– Járműadó: magánszemélyek 38,02%, jogi személyek 17,01%
A határidő lejárta után a befizetendő összeg értéke havonta 1 százalékkal növekszik. A késedelmi kamat számítása a lejárati határidőt követő naptól a hátralék kifizetésének napjáig tart.
A tavalyi évtől Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága kiterjesztette a www.ghiseul.ro felületet a jogi személyek részére is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.