Felhívás!

Röviden

Torkos csütörtök Kézdivásárhelyen

Nem minden céhes városi étterem tartja meg idén a farsangot záró, nagyböjtöt kezdő gasztronómiai programot. Hegedűs Ferenc, a Jazz Bistro & Winery tulajdonosa érdeklődésünkre elmondta, holnap 12 és 21 óra között várják torkos csütörtöki ajánlattal a vendégeket, ami abból áll, hogy a menü bizonyos tételeit 50%-os kedvezménnyel lehet majd megvásárolni. Veress Géza, a Vadrózsák vendéglő részéről elmondta, úgy döntöttek, idén elhalasztják a programot a járványhelyzetre való tekintettel, és megvárják, amíg a jó idő beköszöntével kinyithatják a teraszt. (bb)

Felborult az autóval

Hétfőn délután, 13:30-kor értesítették a 112-es segélyhívón a megyei rendőrséget, hogy Kökösön, a 11-es országúton közúti baleset történt. A helyszínelő rendőrök megállapították, hogy egy személygépkocsi lesodródott az úttestről, és az útszéli árokban felborult. Az autót vezető 50 éves hölgyet kisebb sérülésekkel kórházba szállították, ahol ellátták sebeit. A rendőrség közleménye szerint nem fogyasztott alkoholt. 

Karanténból meglógók

A Kovászna megyei rendőrség adatai szerint tavaly összesen 42 személyt kaptak rajta azon, hogy nem tartották be a vesztegzár idején érvényben levő szabályokat. Idén januárban pedig máris 3, karantén alá helyezett személyt nem kaptak otthonában, miközben ellenőrizték. A tavalyi rekordösszegű bírság, amit egyetlen­egy személyre kiszabtak, 20 ezer lejre rúgott, idén a legnagyobb büntetés pedig 5 ezer lejt kóstált. A „szökevények” különféleképpen buktak le:

egy cseh állampolgár esetében két bűnügyi kivizsgálás is indult, miután tavaly áprilisban 2 hét leforgása alatt kétszer is elkapták, hogy nem tartózkodik a karanténra kijelölt helyen. De olyan sepsiszentgyörgyi férfi is akadt, aki a kórházból lógott meg, és a rendőrség segítségével kellett újra beutalni. Egy kovásznai férfit még áprilisban vett nyilvántartásba a közegészségügy, ám az ellenőrzés során nem találták otthon, végül az egyik bevásárlóközpont parkolójában akadtak rá, innen pedig egyenesen intézményesített vesztegzárba kísérték. (tt)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.