Felhívás!

RÖVIDEN

Háromszéki fémtolvajok
Földvári rendőrök vizsgálják annak a négy Kovászna megyei férfinak az ügyét, akiket február 5-én tetten értek, amint Barcaszentpéter területén, a 103-as megyei út mentén egy személyautóba fémlemezeket, alkatrészeket, gépelemeket igyekeztek bepakolni. A négy férfi előzőleg behatolt egy cég pangó telephelyének műhely- és raktárhelyiségébe, ahonnan fémlemezeket, fém alkatrészeket, különféle tárgyakat eltulajdonítottak; valószínűleg az volt a szándékuk, hogy eladják, illetve ócskavasként értékesítsék. A rendőrség próbálja kideríteni a bűnrészességüket, illetve azt, hogy követhettek-e el máshol is hasonló betöréseket, lopásokat. 

Magyar pannókat!
Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy örvendetes ugyan, hogy megkezdődött az iskola, de az oktatásügyi minisztérium kizárólag román nyelvű Covid-19-megelőzési tájékoztató táblákkal látta el a magyar tannyelvű iskolákat is. Benkő szerint „a tájékoztatásban nem a tájékoztatás tényén van a lényeg, hanem a tájékoztatás eredményességén, azaz, hogy a célcsoport értse is azt, amire fel szeretnék hívni a figyelmét.” 

Piás hölgyvezető
Hétfőre virradóra a kézdivásárhelyi Szabó Jenő utcában 23 éves hölgyet igazoltattak, megszondáztatták, és 0,59 mg légalkoholszintet mutatott a műszer. 

Fatolvajok
Szombaton a bodzafordulói egyenruhások hivatalból belenéztek két virágospataki atyafi szekerébe, és kiderült, hogy illegálisan vágott lucfenyőt szállítanak. A láncfűrészüket is elkobozták. 

A parkolási díjakról
Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa a januári soros ülésén döntött a város területén érvényben lévő parkolási díjak SMS-ben történő kifizetésének módosításáról. Ennek értelmében 30 percnyi és kétórányi parkolási díjat is lehetőség van SMS-ben kifizetni az eddigi egy órás vagy egésznapos díjszabás helyett. SMS-ben fizetve 30 perc 0,30 euró, egy óra 0,65 euró, két óra 1,1 euró, a napos bérleti díj pedig 3 euró. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.