Felhívás!

RÖVIDEN

Hat államtitkárról döntött a SZÁT
A Szövetségi Állandó Tanács keddi ülésén első körben hat minisztériumba nevesített államtitkárt. A döntés értelmében az RMDSZ a következő személyeket jelöli: Kallós Zoltánt az oktatási, Demeter András Istvánt a kulturális, Oltean Csongort az ifjúsági és sport-, Szép Róbertet a környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti, Hegedüs Csillát az európai alapok, illetve Makkai Pétert a munkaügyi minisztériumba. A Szövetségi Állandó Tanács a következő napokban dönt a további államtitkárok nevesítéséről. 

Zöldülő sárga a megye
Remélhetőleg a járvány csillapodása felé haladunk, a Kovásznai Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keddi jelentése szerint Kovászna megyében 1.01-es a fertőzési mutató, jelenleg Hilibben a legnagyobb az incidencia (7,6) az elmúlt két hétben jelentett esetek alapján, ez 2 koronavírusos beteget jelent a 263 lakosú faluban. Albis következik a vörös forgatókönyv hatálya alá eső települések sorában 7,23-mal (3 eset/415 fő), következik Árkos (11 eset/1685 fő) és Sepsibesenyő (6,53, illetve 6,08), Erősd (5,49), Barátos (5,42), Egerpatak (4,65), Illyefalva (4,64), Szentkirály (4,14), Kálnok (3,8.) Sárga, azaz 1,5 és 3 közötti fertőzési mutatóval rendelkezik a megye négy városa, Baróton a legnagyobb, 1,76, Kézdivásárhelyen 1,46, Kovásznán 1,36, Szentgyörgyön 1,25, Bodzaforduló zöld a listán 0,83-as mutatóval. 

Újban gondolkodik
Az alsócsernátoni kultúrotthon állapota rég kívánnivalót hagy maga után. Rákosi Árpád polgármestertől a lehetséges megoldásról érdeklődtünk. „A felújítás helyett egy új, korszerű épületben gondolkodom. Sajnos, a kultúrotthon olyan állapotban van, hogy szerintem nem érdemes a felújításába pénzt fektetni. Figyeljük a pályázati kiírásokat, és alkalomadtán megragadjuk a kínálkozó lehetőséget.” Részletek a Csernátoni Körképben. (daczó) 

Kevesebb baba született
Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának adatai alapján 2020-ban 421 sepsiszentgyörgyi lakhellyel bejegyzett gyermek született, 64 kisbabával kevesebb, mint 2019-ben. Az elmúlt évben összesen 1026 születést jegyeztek be, közel 700 újszülöttel kevesebbet, mint 2019-ben. 248 gyermek sepsiszentgyörgyi lakóhellyel rendelkezik, míg 778 csecsemő esetében csak a születési helyiségként szerepel Sepsiszentgyörgy. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.