Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Kirabolták a kantai templomot?

Szűkszavú közleményt olvashattak tegnap délután a kézdivásárhelyi katolikusok a Kézdivásárhely-Kantai Szentháromság Római Katolikus Templom és Plébánia Facebook-oldalán: „Kedves híveink! A ma esti 6 órai szentmise objektív okok miatt elmarad. Kérjük, értesítse ismerőseit is, megkímélve ezzel a felesleges fáradozástól. Köszönjük!”
A hír járványos időkben nem tűnt volna szokatlannak, ha ezzel párhuzamosan nem röppen fel, hogy kirabolták a kantai istenházát, a feltételezések szerint elvitték a perselyt, de kegytárgyakat is. Az előbbi a templomrablók (szerencsére) gyakori tévedése, a perselyt valószínűleg főként az ilyen kellemetlen alkalmakra felkészülve gyakran kell üríteni, a kegytárgyak viszont többnyire pótolhatatlanok is lehetnek. Vasárnap este templomi betörésről információt szerezni Romániában nem leányálom, s miután sem a plébániát, sem az ismerős, egyházhoz közeli forrásokat nem tudtuk szóra bírni, maradt volna a rendőrség, de a kézdivásárhelyi egyenruhások ilyenkor azt mondják, hogy a szentgyörgyi szóvivőtől kérdezzünk, az a maga során, ha felveszi a telefont, azt szokta mondani, hogy lesz közlemény, ami szerdán szokott érkezni. Ha érkezik. A hírre még visszatérünk. 

Palotai szegénykonyha

A bukaresti sajtó nem először, és valószínűleg nem is utoljára ír arról, hogy a Román Parlament székházában milyen olcsón étkezhetnek a honatyák. A levesek, csorbák egy-egy adagjának ára 2 lej 75 banitól 5-6 lejig terjed, a csirkemell egy személynek 4 lej 50 bani, a sült süllő filé 5 lej 50 bani. Az „étkezdei jelentés” adatgyűjtésének pillanatában a menüben a legdrágább a roston sült pisztráng volt (16 lej). A hírforrás megjegyzi, a parlament-palotában az étkezés sokkal olcsóbb, mint a bukaresti főiskolák, egyetemek éttermeiben, az úgynevezett diákmenzán. Célzatosan jegyzi meg a realitatea.net hírportál, hogy a képviselőház elnökének havi jövedelme, illetménye megközelíti a 24 ezer lejt. (bl) 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. január 11., 10:10
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Tanuljunk meg magyarul, ha valamit kirabolnak, akkor ott súlyos testi sértés vagy gyilkosság is történik. Amiről önök írnák az betöréses lopás legfennebb. A cikkük így viszont nem tényszerű, de legalább hatásvadász.