Felhívás!

Röviden

Újabb perben mentették fel Markó Attilát

A bukaresti táblabíróság alapfokú ítéletében felmentette pénteken a hivatali visszaélés vádja alól Markó Attilát, a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagját egy 128 millió eurós kártérítési üggyel kapcsolatos bűnvádi perben. A hírt Markó Attila osztotta meg közösségi oldalán. Az ítélet szerint bűncselekmény hiányában mentették fel a korábbi politikust és a per többi vádlottját is. Markó Attilát egy hasonló perben felmentették év elején, viszont egy másik per még folyamatban van ellene, amelynek tárgya szintén egy állítólagosan túlbecsült kártérítési összeg. Ebben az ügyben jövő pénteken születhet döntés – mondta megkeresésünkre Markó. Azt is elmondta, hogy a legutóbbi jogerős felmentő ítélet óta azt is megtudta, hogy a DNA asztalán tucatszám voltak még pontosan ugyanilyen tényállású nyomozati dossziék, de a jogerős ítélet tükrében mindegyikben ejtették a vádat már ügyészi szinten. Azt is hozzátette, a mai döntés tárgyát képező perben van már csak előzetes letartóztatási parancs ellene, a másikban már nincs. De ennek feloldására meg kell várni a jogerős döntést, a DNA ugyanis általában hivatalból fellebbez. (bús)

Kisodródott a kanyarban

Október 22-én délután Illyefalva és Sepsiszentgyörgy közötti szakaszon, a 112-es jelzésű megyei úton egy kanyarban kisodródott egy autó. A 68 éves sofőr a megyeszékhely irányába haladt, amikor egy balkanyarban elvesztette uralmát a gépkocsi fölött, lesodródott az úttestről, egy kerítésnek csapódott, majd felborult. A sofőr könnyen sérült, de kivizsgálás miatt kórházba szállították. A férfi nem fogyasztott alkoholt. 

Fiatal lányt gázoltak el

Ugyancsak csütörtökön délután Kézdivásárhelyen, a Gyárak utcában történt sérüléssel járó baleset. Egy 22 éves sofőr éppen a Gyár utca 1-es sávján közlekedett Onești irányába, amikor nem adott elsőbbséget egy, az átjárón szabályosan átkelő 18 éves lánynak. Az áldozat szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta, ám kivizsgálás miatt kórházba szállították – tájékoztatott a megyei rendőrség szóvivője. A figyelmetlen sofőr ellen eljárás indult.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. október 26., 13:46
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Nem ertem :honan ez a nagy erdektelenseg a varos es a megyei vezeto[k]reszerol!!!Hadd reszletezzem:Kezdin az oroszfalvi vasutattjaronal levo korforgalomba ISMET fol van tornyosulva az aszfalt reteg.Minden reggel ott hajt att a megye vezetoje[az altalunk vett autoval]de nem lassa vagy nem akarja lattni,a polgarmester es tanacsosok is szintan att doccenek rajta,A korhaz fele a belso savon is par helyen felgyurodott az aszfalt azt se lassak+szinte az osszes essoviz lefolyo EVEK OTA elvan dugulva.TENNENEK valamit vegre??????????????????Ne csak valasztasok elotti honapokba ;dolgozzatok;!!!